SC Erica in Veilige handen

donderdag 23 april 2015
Vorig seizoen heeft er een kleine groep vrijwilligers bij elkaar gezeten om samen tot een project te komen genaamd: ‘SC Erica in Veilige handen’.
Dit project is opgenomen in de bijlage van het beleidsplan, die afgelopen november gepresenteerd is. Kort samengevat komt het project er op neer dat we met elkaar, dus alle trainers, leiders, spelers, ouders, etc., meer oog voor elkaar hebben. Op deze manier willen we als sportclub zorgdragen om de veiligheid meer te kunnen waarborgen voor onze leden. De club heeft niet de illusie problemen als gevolg van pesten en mishandeling te kunnen voorkomen/oplossen. Voor een uitgebreide uitleg van het project, zie bijlage 1 in het beleidsplan.

Gekoppeld aan dit project is een vertrouwenspersoon. Bij de vertrouwenspersoon kunnen leiders, trainers etc . bepaalde zorgen uiten/bespreekbaar maken die zij gesignaleerd hebben. Daarbij is de vertrouwenspersoon toegankelijk voor ieder lid van de vereniging die bijvoorbeeld aanloopt tegen pesten, mishandeling of een ander soortgelijk probleem. De vertrouwenspersoon binnen onze vereniging is Gini Schotanus. Zij is te bereiken via het email adres, vertrouwenspersoon@scerica.nl of op telefoonnummer 0591-302185.