SC Erica F2

zondag 21 september 2014
zaterdag 20 september 2014  Sc Angelslo F1 – Sc Erica F2   2-4
De uit wedstrijd tegen Sc Angelslo stond vandaag op het programma!
Om 9:30 werd er in de ochtendmist afgetrapt door Erica, het leek er op dat beide teams een afwachtende houding aannamen en er was weinig scherpte te zien.
Na een paar kleine kansjes over en weer opende Angelslo in de 4e minuut de score na een foutje in de verdediging van Erica: 1-0.
Gelijk na de aftrap gaf Erica iets meer gas en was er een mooie kans voor Esmee, maar helaas ze miste.
In de 7e minuut kwam Angelslo op 2-0, na een uittrap van doelman Kyran kwam de bal voor de voeten van een snelle speler van Angelslo terecht die na een mooie individuele actie scoorde.
In de 14e minuut was er weer een grote kans voor Esmee maar helaas had ze weinig geluk en ging ook deze mogelijkheid voorbij, wel mocht er een corner genomen worden door Marnix die de bal via Milan door een tegenstander het doel in zag verdwijnen.
Ook een eigen doelpunt telt, dus 2-1!
Nu leek er iets meer tempo in het spel van Erica te komen door vooral de snelheid van Sem wat resulteerde in een grote kans voor hem.
Nu mocht er een corner worden genomen door Milan, helaas kwam het deze keer niet tot een grote kans en  werd Thomas het slachtoffer van een flinke overtreding.
De vrije bal die hierop volgde belande bij een tegenspeler die een flink schot op doel nam, gelukkig was Kyran scherp en redde keurig.
Dit was een fase waarin Erica  wat meer druk zette wat resulteerde in een hard schot van Sem die helaas keihard de paal raakte.
Ruststand 2-1 in het voordeel van Angelslo, de tegenstander zocht de kleedkamer op en de spelers van Erica bleven op het veld voor een  tactische bespreking.
Dat het de 2e helft anders moest was duidelijk en Luuk en Huub waren duidelijk in hun verhaal: alle spelers van Erica F2 kregen duidelijke aanwijzingen mee.
Dat het scherper werd was bij de aftrap door Angelslo al te zien, Esmee onderschepte gelijk de bal en passte de bal richting de zijlijn naar Marnix die na een mooie aanname een trap tegen z’n knie te verduren kreeg.
De vrije bal werd door Marnix naar voren getrapt en na een paar mooi passes van Lynn, Madelief en Jeanien was het uiteindelijk weer Esmee die in de 22e minuut scoorde, 2-2!
In de 29e minuut was het weer Esmee die na een lange solo de 2-3 binnen schoot!
Na deze voorsprong kwam er steeds meer druk op het doel van Angelslo te staan via de zijkanten, met name door Sem en Milan plus de snelheid van Madelief.
Het was mooi om te zien hoe Lynn en Jeanien samen met Thomas en Marnix steeds meer druk op de tegenstander zetten.
Na een hele mooie loopactie van Milan mocht Sem een corner nemen, Marnix stond op de goede plek en scoorde in de 35e minuut met z’n kruis de 2-4 waarna er nog een schot van Lynn kwam en ook Esmee nog een keer net het doel miste.
Eindstand 2-4 voor Erica, en zoals er in de 2e helft gespeeld is bied deze wedstrijd goede perspectieven voor de komende wedstrijden.