Sc Erica F1 Bekerwedstrijden

zaterdag 6 september 2014
De beker geeft meestal een aardig idee hoe je ervoor staat met het nieuwe elftal dus wij waren erg benieuwd!
De eerste bekerwedstrijd van dit jaar moesten we uit naar Sc Angelslo F1. De beker geeft meestal een aardig idee hoe je ervoor staat met het nieuwe elftal dus wij waren erg benieuwd! Toen wij aankwamen bij Angelslo was onze tegenstander nog niet aanwezig maar dat kan want we waren vroeg. 12 minuten voordat de wedstrijd begon stonden wij nog steeds alleen op het veld en wij begonnen ons af te vragen of er iets mis was maar gelukkig kwam de thuisploeg! er toch nog aan. De wedstrijd begon en na twee minuten stond het 0-4 en bij rust 0-15. Erica F1 was op alle posities veel beter en van een wedstrijd was eigenlijk geen sprake. Mart heeft de eerste helft als keeper tegen de doelpaal in de zon gezeten zonder ook maar één bal te hebben gehad. Na de rust wisselde Joos met Mart zodat hij ook nog een beetje beweging kreeg. De einduitslag was 0-25 wat later naar 0-22 is bijgesteld omdat de scheids het ook niet meer precies wist.
De tweede wedstrijd was tegen CEC F1 dat uitkomt in dezelfde klasse als Erica F1. Dit was onze eerste thuiswedstrijd en vandaag zouden wij beter kunnen zien hoe wij ervoor staan dit jaar. CEC had de eerste wedstrijd gewonnen van HOC F1 met 3-2 dus waren gewaarschuwd. Deze wedstrijd was een stuk spannender en het ging gelijk op. Voetballend was Erica de betere ploeg maar bij CEC spelen een paar talenten waarvan één elke keer de gelijkmaker binnenschoot.  Erica bleef goed voetballen en door een late goal van Simon werd het 3-2 en bleven de punten op Erica. Na twee bekerwedstrijden dus nog ongeslagen, 6 punten en 25 doelpunten voor en 2 tegen.
De derde moesten wij uit naar HOC F1 in Exloo. Wij speelden om 09:00 dus er moest vroeg worden vertrokken vanaf ons sportpark. HOC had de eerste wedstrijd dus verloren van CEC en de tweede met 11-1 gewonnen van Angelslo. Tijdens de wedstrijd bleek al snel dat HOC een prima team had met een paar talentjes. Erica kwam al vrij vlot op 0-1 door een goed lopende aanval via de zijkant die prima werd voorgezet en vervolgens ingeschoten. Niet lang daarna viel de 1-1, een rommelig doelpunt waarbij de bal tussen onze keeper Mart en hun spits kwam en het doel inrolde. Erica bleef de bovenliggende ploeg en zorgde voor het meeste gevaar. Het werd 1-2 voor Erica maar vlak daarna via een afgeslagen corner 2-2. Vlak voor de rust kwam HOC met twee speler alleen voor ons doel en kon Mart met een geweldige redding de 3-2 voorkomen. Na rust werd het 2-3 voor Erica en kort daarna weer gelijk dus 3-3. De speler van HOC kregen steeds meer moeite achterin en toen via een counter Dagmar de 3-4 maakte en in dezelfde minuut, uit een rommelige situatie voor het doel, Rein de 3-5 binnen tikte was het gedaan met de tegenstand. Erica liep snel uit naar 3-7 wat de winst in de groepsfase betekent!
Eerste bekerronde 9 punten met 32 doelpunten voor en 5 tegen!
Volgende week begint de competitie en gezien de manier waarop gevoetbald wordt moeten wij in staat zijn om goed mee te doen dit jaar.
Wij hebben er in ieder geval veel zin in!
 
Arvid en Marco