SC Erica D2 moet eerste nedelaag incasseren

zondag 13 september 2015
Elke speler van D2 kreeg een heel mooi trainingspak van schildersbedrijf Doek en als kersje op de taart nog een mooie nieuwe bal van Tonnie Veldkamp! Sponsoren! namens D2 hartelijk dank!!!

De jongens moesten een kwartiertje vroeger aanwezig zijn en daar wachtte hun een grote verrassing!

Elke speler van D2 kreeg een heel mooi trainingspak van schildersbedrijf Doek en als kersje op de taart nog een mooie nieuwe bal van Tonnie Veldkamp! Sponsoren! namens D2 hartelijk dank!!!

Maar dus de eerste competitie wedstrijd stond op het programma en wel tegen KSC D1G. Nou die G stond schijnbaar voor GROOT! Want groot waren ze, en zwaar! Als die jongens een schouderduw uitdeelden werden onze jongens gelanceerd! KSC had een spits die was echt super groot (bleek naderhand dat hij ook 14 jaar is) en daarbij nog vervelend ook. Hij schopte een van onze jongens zomaar, zonder bal in de buurt, neer, kreeg daarvan ook terecht de rode kaart van de scheidsrechter maar stond 10 minuten later weer op het veld. Schijnbaar is bij de jeugd een rode kaart 10 minuten eruit. Ik vond eigenlijk dat hij na zo’n gemene actie het veld had moeten ruimen! Toen deze jongen met de 10 minuten rode kaart het veld uitliep vertelde hij ook nog snel even aan onze leider Jeroen wat hij van hem dacht. Jeroen moest zich met zijn eigen zaken bemoeien werd hem al snauwend verteld…nou Jeroen weet je dat ook weer!

De einduitslag  (0-4) doet vermoeden dat het een eenzijdige partij was maar dat was dus helemaal niet waar. Erica was gewoon gelijk waardig met helaas 1 verschil. Die grote spits, want buiten zijn naschoppen en zijn grote mond scoorde hij wel 3 van de 4 goals. Dat dan weer wel! De 0-1 was een steekbal tussendoor die met een fraai boogje over de keeper werd gelopt, de 2-0 een intikker en de 3-0 een schot, neem daarbij nog mee dat 1 klein foutje van onze keeper (die verder prima keepte) wat de 0-4 was en de eindstand stond op het bord. Maar toch hadden onze jongens er goede aanvallen bij, streden voor elke meter en waren veel meer in balbezit dan de tegenstander. Er waren enkele goede kansen en ze hadden ook gemakkelijk nog kunnen scoren maar helaas zat er het er vandaag niet in. Ze leken ook niet erg onder de indruk van het grote fysieke verschil en gingen de fysieke strijd ook dapper aan, maar als er geduwd wordt en je tegenstander is een keer zo zwaar als je wordt het natuurlijk wel moeilijk. 

Conclusie: goed  gespeelt, dapper gestreden maar helaas verloren! Maar wel hele mooie trainingspakken en een mooie bal gekregen!