SC Erica D1 Vs SVV'04 D1

zaterdag 31 oktober 2015
De laatste zaterdag van Oktober is er voor SC Erica D1 één om met plezier aan terug te denken.
Tegenstander is vandaag SVV'04 D1 en deze jongens zijn door de tijd heen dusdanig bekend bij onze jongens dat je vooraf weet dat het hoe dan ook een leuke sportieve wedstrijd wordt.
Door de jaren heen is gebleken dat de teams gelijkwaardig zijn.
Nadeel vandaag lijkt dat Erica teveel blessures heeft en dus wordt er een beroep gedaan op spelers van D2.
Erica begint sterk en weet van af het begin SVV op eigen helft te houden met als resultaat dat er na 10 minuten wordt gescoord 1-0
Dan komt SVV direct terug met een counter maar deze wordt door de sterke verdediging van Erica onderschept , terug gespeeld en afgestraft 2-0.
het 2e kwartier blijft Erica op de helft van SVV spelen maar komt niet verder dan het creëren van enkele kansen.Op slag van rust komt dan de verdiende 3-0. 
De tweede helft lijkt op de eerste helft maar dan in spiegelbeeld. Voor het voetbalveld is dit ook beter want nu is er toch op het hele veld gespeeld, zij het wel dat Erica heeft bepaald op welke helft er werd gespeeld. 26 minuten voetballen zonder goal en toch een mooie pot om naar te kijken. Erica wist zichzelf uiteindelijk enkele minuten voor het einde nog met een extra goal te belonen, eindstand 4-0. Opmerkelijk was wel dat een leider van SVV’04 op een ongepaste manier liet merken dat hij het niet met de scheidsrechter eens was. Het komt vaker voor dat zoiets gebeurt maar het is dan toch de kracht van de persoon in kwestie om jezelf onder controle te houden (dat is men gewoon verplicht, helemaal als het om kinderen gaat!!).
Door deze overwinning en het gelijkspel van de lijst aanvoerder weet SC Erica D1 te koppositie over te nemen van ST Germanicus/CSVC D1 waar we volgende week in een rechtstreeks duel gaan proberen om de leidende positie te versterken.