SC Erica B1 wint niet van SJO Dalen/DSC B1

maandag 28 september 2015

Na de verloren uitwedstrijd van vorige week tegen Noordscheschut moest de ploeg van trainers Arno Boorsma en Michael Rengers wat recht zetten in de thuiswedstrijd tegen SJO Dalen/DSC B1.

De voorbereiding van de wedstrijd was matig en het was dan ook niet te hopen dat dit een voorbode zou zijn voor de wedstrijd. 

Helaas was dit wel het geval. Na een slappe start van de ploeg uit Erica liep het al vrij snel tegen een achterstand aan. Dalen voetbalde over het algemeen ook wat makkelijker. Dit werd snel vertaald naar een doelpunt en dus verdubbelde de tegenstander de voorsprong. Gedurende de hele eerste helft speelde Erica slecht en het kreeg geen vat op de tegenstander. Dit werd dan ook bewezen door het knullige ingrijpen van de Ericase verdediging. Hieruit voort doemde zich een penalty op, deze opgelegde kans werd benut en zo bracht de ploeg uit Dalen de stand op 0-3.  

 

In de rust moest er zeker wat veranderen anders liep het elftal tegen een grote nederlaag op. Erica kwam scherp uit de kleedkamer en wist de ploeg uit Dalen dan ook goed vast te zetten. Erica kreeg meer zeggenschap in de wedstrijd en de duels werden pittiger. Zelfs zo pittig dat een onbesuisde overtreding op Guus Roosken hem de wedstrijd kostte. Invaller Steven Lodder blijkt van waarde te kunnen zijn binnen de ploeg want na een kwartier spelen in de tweede helft zet hij de 1-3 op het scorebord. Erica bleef druk zetten maar het mocht niet baten.  

 

SC Erica B1 verliest met 1-3 van SJO Dalen/DSC B1 en zal volgende week toch een andere manier van spelen moeten hanteren om de drie punten op Erica te houden tegen ST SJO BBC/Borger B1. Er word dan thuis gespeeld om 12:30. Echter volgt er op donderdagavond eerst nog een oefenwedstrijd tegen DZOH B2.