Sc Erica B1 pakt weer eens drie punten na onstuimige voorbereiding.

woensdag 7 oktober 2015
Na de verloren wedstrijd van vorige week stond een thuiswedstrijd tegen ST SJO BBC/Borger B1 op het programma. 
De wedstrijd zou om 12:30 onder leiding van scheidsrechter Rutgers (15 jaar) moeten plaatsvinden. Voor de warming-up bleek echter dat Borger de spelerspasjes was vergeten. Na overleg werd besloten om de wedstrijd een kwartier uit te stellen, zodat de spelerspasjes aanwezig konden zijn. Toen na een half uur de pasjes nog niet aanwezig waren, werd aanvankelijk besloten om de wedstrijd te staken. Uiteindelijk waren de pasjes gearriveerd en werd besloten om de rust te verkorten en de wedstrijd met een vertraging van veertig minuten toch door te laten gaan.  
 
Erica begon veel sterker dan Borger en dat resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong. Steven Lodder zette Rikus Lubberman met een goede steekpass een-op-een en Lubberman faalde niet. Na de voorsprong verzwakte Erica niet en verdubbelde de voorsprong. Na wat gerommel in de hoek leek de bal uit te gaan, maar Mike Rolfes probeerde met een uiterste poging om de bal binnen te houden en voor de goal te krijgen. Hierbij landde de bal via de lat in de voeten van Lodder die vrij kon binnen tikken. Kort na zijn assist kon Rolfes zelf een doelpunt maken. Na een scherpe voorzet van Lubberman kon Rolfes voor open goal de 3-0 binnen schieten. 
 
Na de verkorte rust kwam Erica iets minder scherp uit de kleedkamer. Dit leidde tot grote kansen aan beide kanten. Toch bleef de stand lange tijd onveranderd. Toch slaagde Erica erin om nog een keer te scoren. Na een goede schijnbeweging van invaller Rowan Zwart was ook de steek bal op Lubberman op maat. Lubberman rondde goed af en zette Erica op een 4-0 voorsprong. Dit was ook de uitslag.  
 
Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Svbo om 14:00 op het programma. Hierin hoopt Erica het goede gevoel vast te houden.