SC Erica B1

woensdag 14 oktober 2015
Na de gewonnen wedstrijd op Borger afgelopen week. Stond nu de zware, fysieke en altijd spannende wedstrijd tegen SVBO op het progamma. 
De wedstrijd startte om 14:00 uur. Jordy Berendsen moest de uitslag van de wedstrijd in het ziekenhuis afwachten omdat hij een blinde darm operatie had ondergaan. In plaats van Jordy hadden de trainers Arno en Michael besloten om Niels de Vries mee te nemen naar Barger Oosterveld. Erica begon met een scherpe warming-up, alleen het afwerken liet te wensen over.
Erica begon scherp aan de wedstrijd maar werd na een tijdje gedwongen om verder achterin te gaan voetballen. Na ongeveer tien minuten werd Erica verrast door de lange en sterke spits van SVBO, wat resulteerde in de 1-0. Na de 1-0 had SVBO nog een schot op doel maar die kon worden geblokt door de laatste man van Erica. Vrij vlot na de 1-0 brak SVBO opnieuw uit ditmaal de linkervleugelaanvaller, de aanvaller van SVBO zijn voorzet mislukte maar stuitte heel ongelukkig tegen de hak van een van verdedigers van Erica waardoor hij toch in het doel belandde. 2-0. Het lukte Erica niet om op goede kansen te komen. Een tijdje na de 2-0 kwam de spits van SVBO 1 op 1 tegen de keeper en kon de bal binnenschuiven.
Na de rust wou Erica weer sterk beginnen maar SVBO had hetzelfde idee. Erica had in de tweede helft wel meer kansen en ook een aantal corners die helaas niet konden worden benut. De 4-0 kwam na een ongelukkige samenloop van omstandigheden tussen de keeper en verdediger van Erica. Het spel werd ook vaak stil gelegd omdat iemand van SVBO op de grond lag en verzorging nodig had, hierdoor kon Erica ook niet goed in het ritme van de wedstrijd blijven. De wedstrijd eindigde in een 4-0 overwinning voor SVBO.
Volgende week om 12:30 staat de wedstrijd tegen de Weide B1 op het progamma, de B1 hoopt om dan weer de punten te pakken .