SC Erica A1 neemt puntje mee uit Staphorst

zondag 7 december 2014
Staphorst-  Vanmiddag stond de wedstrijd Staphorst A1 tegen SC Erica A1 op het programma. 
SC Erica heeft de laatste weken onnodig veel punten laten liggen en waren op scherp gezet door de trainers Klok en Maatje. Het was de vraag of SC Erica een volwaardig team op de been kon zetten i.v.m. blessures en griep gevallen. Damien Koops keerde terug bij het elftal en B-junior Tim Schulte mocht zijn debuut maken bij de A junioren. Voor aanvang van de wedstrijd op het sportpark “Het Noorderslag”  werd een minuut stilte in acht genomen omdat de vrouw van een erelid van voetbalvereniging Staphorst was overleden.

Eerste helft.
Tot de 25e minuut golfde de wedstrijd heen en weer. Staphorst kreeg de eerste kans. Een schot werd vakkundig overgetikt door keeper Werring. SC Erica kwam beter in zijn spel en trok de wedstrijd naar zich toe. Een schot van Justin Meewisse  werd goed gepareerd door de keeper van Staphorst.  In de 33e minuut ging Erwin Ensink alleen op de keeper af maar zijn schot ging naast het doel. Een snelle aanval werd afgewerkt door Dylan Symons. Zijn schot ging door het midden het doel in 0-1. Staphorst reageerde snel door een lob over de keeper. Lennard Hein kon de bal van de doellijn schieten. In de 41e minuut werd het 1-1 door een slimme lob over de keeper. Erica liet de bal het werk doen en via een vlotte combinatie tussen Damien Koops en Dylan Sijmons werd de stand op 1-2 gebracht. Vlak voor rust werd de stand op 1-3 gebracht. De bal uit een corner van Justin Meewisse kwam voor de voeten van Tom Rengers. Hij schoot de bal vol op de wreef richting het doel. Ruben Pilage kon zijn hoofd er tegen zetten waardoor de bal onhoudbaar was voor de keeper.

Tweede helft.
Erica kwam goed uit de start blokken.  In de 46e minuut kwam een voorzet van Damien Koops voor de voeten van Dylan Sijmons. Zijn schot spatte uiteen op de keeper. Niet even later ging het schot van Damien Koops op het aluminium.  Staphorst herstelde zich en in de 60e minuut werd het 2-3 door slecht uitverdedigen van Erica. In de 70e minuut werd het 3-3.  Nummer 11, de spits van Staphorst werd steeds gevaarlijke. Trainer Klok greep in en zette Justin Meeuwisse op deze man en schakelde hem voor de rest van de wedstrijd uit.  In de 75e minuut werd Damien Koops in het strafschopgebied onderuit getrokken. Scheidsrechter Frijlink wuifde de overtreding weg. De wedstrijd werd harder en onvriendelijk.  De scheidsrechter gaf nog 3 keer geel voor protesteren en voor vast houden. De laatste 5 minuten werd het billen knijpen voor Staphorst.  Het slotoffensief van Erica had zijn geluk niet aan hun kant.  De goede aanvallen en schoten troffen geen doel meer waardoor Erica de winterstop in gaat op plaats 9 van de competitie.

Staphorst A1 – SC Erica A1 3-3.

Enkele foto's zijn hier te bekijken.