SC Erica A1 krijgt te weinig tegen Sweel A1

maandag 16 februari 2015
Zweelo – Onder zonnige omstandigheden werd er om half drie afgetrapt onder toeziend oog van een clubscheidsrechter op het sportpark de Altenberg.
De eerste confrontatie werd gewonnen door Sweel en Erica had dus iets recht te zetten. Trainer Klok en Maatje konden bijna beschikken over een fitte selectie aangevuld met drie B junioren.

SC Erica ging voortvarend van slag. Zij kregen vanaf het begin door goed combinatie voetbal goede kansen. In de 10e minuut was het ook raak. Damien Koops gaf de bal van rechts voor. Dylan Symons verlengde bal met het hoofd en Justin Meewisse kopte de bal rechts boven in het kruis van het doel. Erica was continue in de aanval maar werd herhaaldelijk uit de wedstrijd gevlagd. Sweel kreeg pas in de 27e minuut een kans in de voeten geworpen. Door slecht uit verdedigen van Erica en kon de spits de bal eenvoudig langs de keeper tikken 1 -1. Klok greep in en wisselde Stijn Rolink voor B juior Pelle de Vries. In de 30 e minuut kwam Sweel weer in de aanval. Verdediger Ruben Pilage torpordeerde de aanvaller. Hij kwam er slechts af met geel waar diep rood meer van toepassing was. Niet even later werd Lennard Hein bij de keel gegrepen. De clubscheidsrechter deed als hij het niet zag. Een rode kaart werd niet gegeven. Klok zocht de scheidsrechter op maar blijkbaar wist die het ook niet meer.

Collectief falen van de spitsen.

Erica ging in de tweede helft voortvarend van start. Damien Koops stond niet op scherp. Hij kwam vanaf het begin drie keer alleen op de keeper. Alle keren werd het net niet gevonden. Aanvoerder Pilager kopte bal ook nog eens over het doel. Sweel kreeg geen kansen en kon niet onder de druk van Erica vandaan komen. De aanvalsbrigade van Erica Ensink, Van Veen, Hulst misten allen kansen voor het doel. Als een ploeg veel in de aanval zie je vaak het doelpunt aan de andere kant vallen. Het werd 2 – 1. Erica ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker maar die viel niet. In de 88e minuut kwam er een counter van Sweel. De spits kon alleen naar de keeper. Pelle de Vries tikte hem net buiten de zestien aan en kon terecht met rood vertrekken naar de kleedkamer. Door het verlies blijft Erica op de 9e plaats staan.