Sc Erica 4 stunt tegen SVBO 2 in beker

zondag 19 oktober 2014

Zondagmorgen stond er voor Sc Erica 4 een heuse beker derby op het programma. Erica 4 dat speelt in de res. 3e klasse moest het opnemen tegen het hoger geklasseerde SVBO 2 dat speelt in de res. 1e klasse. Op papier een moeilijke opdracht voor de mannen van Erica maar in een beker wedstrijd en zeker in een derby weet je het maar nooit.

SVBO probeerde vanaf het begin signaal direct het initiatief te nemen, maar werd meermalen op het middenveld afgetroefd door het goed staande Sc Erica dat voorkwam dat SVBO dicht in de buurt van het doel van Erica kwam. Erica kwam er soms brutaal uit maar tot grote kansen leidde het niet direct.

Na een goede voorzet vanaf links door Mark Rolink was het de vandaag 35 jaar geworden Tim Rolink die zichzelf een mooi verjaardagscadeau gaf door de 1-0 aan te tekenen. Op dat moment zeker niet onverdiend voor Erica dat het SVBO knap lastig maakte. Uiteindelijk gingen beide ploegen rusten met een 1-0 stand.

Na de theepauze probeerde SVBO direct Erica flink onder druk te zetten om de achterstand weg te werken. De verdediging van Erica stond echter prima vandaag zodat de keeper van Erica niet veel in actie hoefde te komen.

Door een goede tegenstoot van Erica werd Tim Rolink de diepte ingestuurd en ging alleen op de keeper van SVBO af, zijn schot raakte in eerste instantie de paal maar in de rebound wist hij alsnog de 2-0 er in te schieten waardoor er een heuse sensatie in de maak was. De rest van de wedstrijd kwam SVBO nog tot 1 kans en kon Erica het relatief eenvoudig uitspelen.

Kortom ondanks het grote gemiddelde leeftijdsverschil was er niks op af te dingen en heeft Erica 4 verdiend gewonnen van SVBO 2. De loting zal uitwijzen wie de volgende tegenstander in het bekertoernooi gaat worden.

Score verloop:
1-0 Tim Rolink
2-0 Tim Rolink

Sc Erica 4:
J. Wijnands; Ebbinge, R. Beukers(Mulder), Bekman, Nijenbanning; M. Rolink(de Jonge), vd Capelle(p. Rolink), T. Rolink, Klingenberg(Kloppenburg); R. Wijnands, J. Beukers