Sc Erica 4 goed van start na de winterstop

maandag 23 februari 2015
Na een aantal vrije weken door Koning Winter mochten de mannen van Sc Erica 4 eindelijk weer het veld op om te gaan strijden voor het kampioenschap.
Zondag stond direct een belangrijke wedstrijd op het programma, want er moest in Schoonoord worden aangetreden tegen de gedeeld nummer 2 van de reserve 3e Klasse KSC 2. Voor de wedstrijd bedroeg de voorsprong op de nummers 2 KSC en CEC 9 punten dus een overwinning zou in ieder geval KSC 2op een flinke afstand zetten.

Door Koning Winter was het veld waar de warming up plaatsvond en eigenlijk ook op gespeeld moest worden hard door bevriezing. De scheidsrechter besloot na de warming up toch een ander veld te kiezen wat een goede beslissing was aangezien deze zachter en hierop beter voetbal mogelijk was. Na de aftrap was het voor beide ploegen even aftasten en in de begin fase was er dan ook geen bovenliggende partij. Sc Erica 4 probeerde toch wat meer overwicht te krijgen en de lijnen uit te zetten. Qua balbezit voerde Erica de boventoon en KSC probeerde door counters eruit te komen maar deze werden door de verdediging van Erica te niet gedaan waardoor KSC geen opgelegde kansen zou krijgen in de 1e helft. Ook Erica had het vizier nog niet scherp en ook de corners leverden geen resultaat uit voor de geel wit roden.

Aangezien KSC de aansluiting wilde houden qua rangschikking met Erica en Erica dit juist wilde voorkomen moest er na de thee toch wat gaan gebeuren op het veld. Beide ploegen hadden gewisseld en wat omgezet. Na ongeveer 10 minuten kwam Erica toch verdiend op de 0-1 voorspong waardoor KSC wel moest gaan komen en er ruimte voor Erica zou gaan ontstaan. KSC had daarbij het geluk dat de spits van Erica zijn vizier vandaag niet op scherp had staan. Erica zou toch de voorsprong uitbreiden door de man die de slaap amper uit de ogen had. Mark Rolink, misschien scherp door zijn plek op de bank vanwege het verslapen, zorgde met een kopbal voor de 0-2 en vervolgens met een geplaatst schot voor de 0-3. Deed KSC dan niks terug? Jawel, ze kregen een penalty door de overigens goed leidende scheidsrechter, maar deze kans liet KSC onbenut. Zo’n 5 minuten voor tijd mochten de supporters van KSC 2 toch nog even juichen door de ere treffer die door hun werd gemaakt. Daarna kwam KSC nog een paar keer goed voor de dag maar kwam Erica verder niet in de problemen.

Na het fluitsignaal waren de punten binnen voor Sc Erica 4 en konden deze mee terug genomen worden richting Erica. Tevens betekent dat dat KSC nu op 12 punten staat met nog 8 wedstrijden te gaan in de competitie. De andere concurrent CEC 2 kwam door een afgelasting niet in actie. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 4 Germanicus 3 gepland.