Sc Erica 2 bekert verder

donderdag 1 september 2016
Afgelopen donderdag heeft Erica wederom hun bekerwedstrijd gewonnen en zijn hierdoor verder in de beker. Ze bereikten dit door 3x te winnen in de poule en zo als eerste te eindigen. Hieronder volgt van elke wedstrijd een korte verslag over het verloop van de wedstrijd.
Sc Erica 2 -  Weiteveense Boys 2
 
De eerste tegenstander van Erica was Weiteveen, op papier een mindere ploeg waarvan gewonnen moet worden. Dit was ook het enige resultaat dat telde, maar zoals altijd mag een ploeg nooit onderschat worden. Al snel werd duidelijk hoe het spelbeeld van de wedstrijd zou verlopen, Erica had de bal en Weiteveen zakte in. Zo ging dit eigenlijk de hele eerste helft, desondanks werden er weinig kansen gecreëerd. De oorzaak hiervan was dat er slordig werd omgegaan met passes en dat er vaak voor moeilijke oplossingen werd gekozen. Uiteindelijk kwam dan toch het doelpunt in de eerste helft wat Erica nodig was en ging het met een 1-0 stand de rust in. De opdracht was duidelijk, direct na rust scoren zodat de wedstrijd beslist was. Dit gebeurde dus ook meteen en het was bijna direct na rust 2-0. Vervolgens gebeurde het onmogelijke, een kluts bal bij Erica achterin schoot voor de voeten van de spits van Weiteveen, hij kwam oog in oog met de keeper van Erica. Op wonderschone wijze puntert de spits de bal in de zogeheten P. Voor de afwerking van de spits kon eigenlijk alleen maar geklapt worden. Deze goal gaf Weiteveen enigszins hoop, maar dit duurde niet lang. Erica zette aan en scoorde vervolgens nog 5 maal. Weiteveen was conditioneel op en liet het lopen. 
 
Eindstand: 7-1
 
Sc Erica 2 -  SVV 04
 
De 2de tegenstander was SVV, een kwalitatief betere ploeg als Weiteveen, maar dit mocht geen excuus zijn om hier niet van te winnen. Zoals verwacht was het weer Erica die het spel moest gaan maken. SVV zakte erg ver in en ging gokken op de counter, halverwege de eerste helft was het dan raak voor Erica, een goede aanval werd omgezet in een goal. Erica had de voorsprong binnen en ging proberen deze uit te bouwen. Dit lukte voor de rust niet meer, omdat er nog steeds te veel moeilijke keuzes werden gemaakt en de passing onnauwkeurig was. Vlak na de rust zette Erica meteen aan. De 2-0 maken was de opdracht en dit werd snel uitgevoerd, binnen 5 minuten lag die er al in. Na deze goal liet Erica het lopen, het spel werd minder en er werd minder hard gewerkt. Het extreem warme weer eiste veel van de spelers en dit was terug te zien aan het spel. SVV daarintegen had nog niet opgegeven, zij zette aan en kwamen zo terug tot 2-2. Erica wist dat het weer vol aan de bak moest, door meer risico te nemen waren ze weer de bovenliggende partij. Het resultaat hiervan was de 3-2, maar dit duurde niet lang. Vlak na de aftrap was het alweer raak voor SVV, een miscommunicatie leidde tot een rake kopbal. Hierdoor kon Erica opnieuw beginnen. Op het moment dat het er op leek dat er geen goal meer zou vallen, viel die dan toch. 4-3. De zwaarbevochten wedstrijd leverden de 3 punten op, dit met niet goed voetbal, maar Erica liet wel veerkracht zien.
 
Eindstand: 4-3
 
Zwartemeer 3 - Sc Erica 2
 
De laatste tegenstander was Zwartemeer, dit was de beslissende wedstrijd. Beide teams hadden 2x gewonnen waarbij Erica een beter doelsaldo had opgebouwd. Ondanks dat Erica genoeg zou hebben aan een gelijk spel, was de doelstelling gewoon winnen. Het spelbeeld van de eerste helft was eigenlijk hetzelfde als de eerste 2 wedstrijden, Erica aan de bal en Zwartemeer dat gokte op de counter. Erica was slordig en had een te laag baltempo, hierdoor werden er nauwelijks tot geen kansen gecreëerd. Het publiek werd nog wel vermaakt, 1 van de middenvelders van Zwartemeer gooide er een technisch hoogstandje uit. Dit was tot nu toe het hoogtepunt van de wedstrijd. Vlak voor de rust was het dan raak voor Zwartemeer, tegen de verhoudingen in. Een lange bal die achter de verdediging viel van Erica werd opgepikt door de buitenspeler van Zwartemeer, die vervolgens niet faalde oog in oog met de keeper. Erica ging dus met een achterstand de rust in en wist wat er moest gebeuren. Na de rust was het spelbeeld hetzelfde, waarin Erica alleen iets meer risico ging nemen. Zwartemeer daarintegen pakte elke kans om het spel stil te leggen en Erica hiermee uit hun spel te halen. Erica had het moeilijk om goede kansen te creëren, door te blijven voetballen viel de goal dan uiteindelijk alsnog. Een kwartier voor tijd schoot Niek Rolink op de goal, waarbij de bal van richting werd veranderd. De keeper was kansloos en de stand was weer gelijk. Erica wist dat ze genoeg hadden aan een gelijk spel, maar wou het hierbij niet laten. Winst is waar ze voor gingen, en die kwam er. Zwartemeer was gebroken en Erica bleef voetballen. Door nog 2 goals van Niek Rolink, die hiermee zijn hattrick compleet maakte, werd de eindstand 1-3 en kreeg Erica de overwinning die ze wouden.
 
Eindstand: 1-3 
 
Het gewenste resultaat is behaald in de beker en nu kunnen de mannen van Erica zich gaan opmaken voor de start van de competitie, wat duidelijk werd van de beker is dat het spel nog wel een stuk beter kan, maar dat er wel gewonnen kan worden. Aanstaande Zondag is de start van de competitie en kunnen ze beginnen aan het echte werk. De eerste opgave is een uitwedstrijd tegen Alcides 2, dit is weer een heel andere kaliber team. We hopen er een leuk en succesvol seizoen van te maken.