SC Erica 1 begint oefencampagne met een overwinning

woensdag 12 augustus 2015
Maandagavond 10 augustus was het dan zover, de eerste oefenwedstrijd van de oefencampagne stond op het programma voor de mannen van Arthur van der Veen en Jan Jeuring. Tegenstander van de avond waren de buren van DZOH. De omstandigheden waren goed op Erica, goed veld, lekker weer, kortom alle ingrediënten om er een leuke pot voetbal van te maken.
De opstelling van SC Erica:

DZOH begon scherp aan de wedstrijd en zat direct kort op de Ericanen. Maar tot hachelijke situaties voor de goal van Roy Lubbe resulteerde dit niet. Langzamerhand trok SC Erica het initiatief naar zich toe en met als bekroning de goal van Lars Wellen in de 15de minuut, schitterende uitgevoerde 1-keer-raken-combinatie eindigde voor de voeten van Lars Wellen die plotseling oog in oog stond met de keeper en dit zeer beheerst afrondde.

SC Erica ging op zoek naar de 2-0 door snelle uitbraken via de vleugels, maar een doelpunt leverde dit niet op. Dit doelpunt viel in de 30ste minuut echter aan de andere kant. Een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de eerste paal binnen getikt en stond er een stand op het scorebord van 1-1.

Dit kwam niet in de plannen van SC Erica voor, en besloot dan ook direct op zoek te gaan naar een hernieuwde voorsprong. Deze was er bijna in de 35ste minuut. Wederom een snelle uitbraak over rechts door de razendsnelle Pelle Bos, voorzet kwam van zijn voet en werd binnen getikt door de nieuwe aanwinst Michel Overweg. Keurige goal, ware het niet dat de grensrechter hier een stokje voor stak. En bleef de stand steken op 1-1.

DZOH kwam voor in de 43ste minuut nog bijna op voorsprong, maar goed verdedigend werk van Roy Lit voorkwam dit, doelman Roy Lubbe was al geklopt maar Roy Lit wist de bal nog van de doellijn te koppen.

De kleedkamer werd opgezocht met een stand op het scorebord van 1-1.

In de rust werden een viertal wissels toegepast door trainer Arthur van der Veen. Joost Rolink kwam op de linksback positie voor Roy Lit. Robert Torenbosch kwam in het veld voor debutant Mark Oldenburger, Rick Tubben verving op het middenveld Lars Wellen en Jeroen Berends kwam voor Pelle Bos het veld in. DZOH kwam iets scherper uit de kleedkamer dan SC Erica. Een lange solo van buiten naar binnen werd rakelings naast geschoten.

Erica was gewaarschuwd en de eerste 10 minuten van de tweede helft golfde het spel op en neer. Toen besloot Kelvin Jager eens op avontuur te gaan, Kelvin bracht de bal na een knappe actie tot Robert Torenbosch die op zijn beurt Patrick Bruins wist te bereiken en deze twijfelde niet en schoot de bal goed binnen en bracht de stand op 2-1 voor SC Erica.

SC Erica bleek gretig te zijn, Wederom Kelvin Jager met een goed voorzet vanaf links en werd rakelings gemist door Michel Overweg en vervolgens net op tijd weggewerkt door de verdediging van DZOH voordat Torenbosch kon uithalen.

In de 65ste minuut bleek dat DZOH nog lang niet verslagen was, en werd de spits 1 op 1 met keeper Roy Lubbe gezet, laatstgenoemde hield het hoofd koel, en wist de bal te keren en kon vervolgens worden uitverdedigd.

Toen er ruim 70 minuten gespeeld waren kwam er een ingooi van Roy Jagt vanaf de rechterkant. De bal wist het hoofd van Jager te bereiken en deze wist de bal te verlengen tot Robert Torenbosch. Vanuit een lastige positie werd de bal toch knap binnen geschoten en wees het scorebord een stand van 3-1 aan.

Peter Oost besloot dat dit nog niet de eindstand kon zijn, en wist in de 80ste minuut een lage corner van Robert Torenbosch tegen de touwen te werken. Dit bleek het laatste doelpunt van de avond te zijn zodat de eindstand bereikt was bij een score van 4-1.

Zo resulteerde de eerste wedstrijd van het seizoen in een overwinning voor SC Erica. De volgende stop van deze oefencampagne ligt in Ootmarsum. Dan wordt er op woensdag 12 augustus om 20.00 uur afgetrapt tegen KOSC. Tot dan!