S.C.Erica D1 vs. H.O.C D1

zaterdag 22 augustus 2015
Na een tweetal oefenwedstrijden die gewonnen gingen, was dan vandaag de eerste officiële wedstrijd voor de D1 van SC Erica. 
Voor een aantal jongens de eerste wedstrijden op het grote veld met buitenspel. En dan ook nog op het hoofdveld, waar een aantal weken geleden nog de talenten van Schalke 04 stonden

In de voorbereidingen was Bas Heijnen helaas geblesseerd afgevallen, dus met 12 man ging de D1 de wei in. Erica had meer balbezit, zonder echte grote kansen. HOC de tegenstander van vandaag kwam er uit met lange ballen met druk op de verdediging van SC Erica. Maar ook zonder echte kansen. Halverwege werd de druk van SC Erica groter en konden we een hoekschop noteren. Deze werd knap ingekopt, waardoor het 1-0 werd. Het beeld bleef daarna hetzelfde. SC Erica met meer druk, HOC met snelle uitvallen. Aan het einde van de eerste helft kon de verdediging van SC Erica de bal niet goed weg krijgen en ontstond er een kans voor HOC, wat meteen een goal werd. 1-1 gingen beiden elftallen de rust in.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Druk van SC Erica en uitvallen van HOC. In het begin van de tweede helft kon Erica opstomen op rechts en waren er kansen. Met een droog schot werd het 2-1. Het spelbeeld gaf aan dat deze wedstrijd niet verloren mocht worden. 2-1 voor en druk op de helft van de tegenstander. Niet echt grote kansen, maar wel een aantal kleine mogelijkheden. Toch wist HOC onder de druk vandaan te komen en plots op de helft van SC Erica te komen. De middenvelders moesten ineens mee verdedigen en de bal kwam maar sporadisch meer bij de spitsen. Een scrimitsch voor de goal van SC Erica was daar en ineens een schot vanaf 20 meter, maar deze spatte op de lat. SC Erica kwam goed weg. In de laatste minuten golfde het spel nog op en neer, zonder grote kansen. Een verdiende 2-1 overwinning was voor onze jongens in hun eerste echte wedstrijd van dit seizoen. De jongens van vandaag:


Koen Hermans

Ruben Savenije

Mark Ties

Bas Heijnen (geblesseerd)

Thijs Drijfhout

Marnik Homans

Milan Tromp

Sam Visser

Sem Poelman

Thorsten Wijnands

Joep Lambers

Jesper Hemme

Tom Vehof