Overwinning voor zaterdag SC Erica 4

zondag 19 oktober 2014
Erica.  Zaterdag 18 oktober werd er  afgereisd naar de sportvelden in Geesbrug. 
De leiders Wietse Zwiggelaar en Jaap Vondeling hadden versterking gevonden in de A- spelers Jamienco van Veen, Dylan  Sijmons en Lennard Hein.  Zo kon men met 11 man aantreden tegen VCG1, het team dat gestopt is met prestatievoetbal in de5e klasse. Indrukwekkend was het leeftijdsverschil tussen beide teams. VCG met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar en SC Erica met een gemiddelde leeftijd van 18,5 jaar. SC Erica had alle wedstrijden met dikke cijfers verloren en hadden iets goed te maken voor het massaal meegereisde publiek.

Blessureleed scheidsrechter.
SC Erica kwam meteen goed uit de startblokken. Al in de 5e minuut werd het schot van Dylan  Sijmons gepareerd door de keeper. SC Erica bleef drukken en had in de eerste helft het betere van het spel. Het doelpunt van Jamienco van Veen in de 32e minuut werd afgekeurd wegens een twijfelgeval van buitenspel. De man in het zwart staakte de wedstrijd in de 35e minuut. Een hamstring blessure van de scheidsrechter.  Toevallig was  iemand van VCG bereid de fluit over te nemen.  Nadat beide teams genoten hadden van een korte pauze werd de wedstrijd vervolgd. Knullig uit verdedigen van VCG bracht Dylan Sijmons in scoringspositie en hij faalde niet: 0 -1. Nog in dezelfde minuut maakte VCG gelijk 1-1. Lennard Hein slalomde 3 spelers voorbij en scoorde. Op appelleren van spelers van VCG besloot de vervangende scheidsrechter het doelpunt af te keuren wegens een handsbal.

Tweede helft.
VCG kwam goed uit de startblokken. Veel schoten gingen hoog over en een aantal werden op katachtige wijze door keeper Mark van de Werf uit het doel gehaald. Alle hoge ballen uit corners werden door de keeper klemvast gepakt. VCG had de beschikking over een drietal wissels maar deze konden niet het verschil maken. SC Erica kwam er een aantal keren snel uit. Helaas voor SC Erica dacht de grensrechter dat het koningsdag was. Herhaaldelijk ging de vlag omhoog.  De 75e minuut werd fataal voor VCG. Een afstandschot van 30 meter op het doel door Youri Veldman werd van richting veranderd. De bal ging rechts over de lijn in het doel 1 – 2. Het werd billen knijpen voor Zwiggelaar en Vondeling. Hun team bleef stand houden en kon zo hun eerste welverdiende overwinning mee nemen naar Erica.

Analyse.
Zwiggelaar was zeer te spreken over de teamprestatie. Een dikke tien. Zeker als je bedenkt dat een aantal jongens het spel weer hebben opgepakt. Marcel van Faassen stond als Pelle te spelen. Bal aannemen en anderen in positie brengen. De tomeloze inzet van Dennis Ties verdient ook een dikke pluim. Vondeling is van mening dat Mark van de Werf man van de wedstrijd is geworden. Hij pakte ballen uitstekend.  De weg omhoog is gevonden.

Foto's zijn hier te bekijken.