Opening Puppy veld

zaterdag 14 december 2019
Zaterdag 14 December was het dan zover, de officiële opening van ons "puppy veld"
Vandaag was de officiële opening van het kunstgras puppyveld. Onder grote belangstelling van eigen leden, betrokken partijen, kunstgras leveranciers, afgevaardigden van de gemeente Emmen en de wethouder Rene vd Weide werden er een aantal presentaties gehouden in de kantine. Zelf mocht ik een kleine presentatie geven over onze fantastische club en over de totstandkoming van het veld. De directeur van Senbis vertelde over de bio korrel welke op het veld als infill wordt gebruikt en de ontwikkeling van bioplastics. De directeur van Edelgrass gaf een presentatie over de toekomst van bio kunstgras, wat komende jaar ontwikkeld moet worden en waarvan er in 2021 een eerste testveld moet komen. Vanuit de zaal klonk al het commentaar dat deze dan ook maar bij SC Erica getest moet worden. Vanuit de aannemer Sweco werd er iets verteld over de toenemende groei van kunstgras velden en de verandering van gerecyclede autobanden naar een “gezonder” product.
Hierna was het woord voor de wethouder van Sport van de gemeente Emmen, René vd Weide. Hij roemde de club en de initiatiefnemers van dit project en benadrukte dat het een uniek project is ontstaan vanuit bedrijven binnen de gemeente Emmen.
Na deze presentaties was het tijd voor de openingshandeling op het veld. De puppy’s van SC Erica mochten samen met de wethouder het eerste officiële doelpunt maken.
Dat tijdens deze handeling het droog was en zelfs de zon even scheen zegt misschien wel iets over dit unieke veld.
Als voetbalvereniging mogen we trots zijn op deze wereldprimeur op ons eigen sportpark. Dat we er nog lang en veel gebruik van mogen maken.

Jan Jeuring
Voorzitter SC EricaKijk hier om de gehele presentatie te bekijken (pdf)
Kijk hier om meer foto's te bekijken