MILK Boarding toernooi SC Erica F1

donderdag 8 januari 2015
Zaterdag 3 januari speelde SC Erica F1 een zaalvoetbal toernooi in Duitsland. In het plaatsje Dorpen staan de Emsland Sporthal waarin drie kunstgras velden liggen waarin zaalvoetbal met boarding gespeeld wordt. Dit betekent dat de bal nooit uit gaat en er dus alleen bij een doelpunt of overtreding het spel even wordt stil gelegd.
Dit toernooi wordt over meerdere weekenden gespeeld met in totaal 200 teams. Wij moesten zaterdagmiddag en dit kwam mooi uit omdat we `s morgens nog twee wedstrijden in onze eigen zaal competitie moesten spelen.
 
Wij zaten in een poule met een aantal bekende teams, DZOH, GOMOS Norg en MSC Meppel en een aantal voor ons onbekende teams, NEC Delfzijl en FC de Held uit Hoogkerk. 
 
Wij speelden al onze wedstrijden op veld 1 dus onze toeschouwers (ouders) installeerden zich op de bankjes en tafels naast het veld.
 
Behalve het maken van slidings gelden eigenlijk dezelfde regels als op het veld dus het voetbal is fysieker dan bij ons in de zaal. Ook het feit dat een bal niet uit kan gaan maakt het anders en wisselen kan eigenlijk alleen bij een doelpunt. 
 
Onze keeper Mart was lekker op wintersport en kon er dus helaas niet bij zijn. Hierdoor speelden wij met steeds een andere keeper. Je speelt met 4 spelers en een keeper dus met 8 spelers hadden we meer dan voldoende.
 
Wij begonnen tegen FC de Held en al snel bleek dat dit ander voetbal is dan wij gewend zijn. Wij kwamen vrij snel voor maar hadden veel moeite met het spel. Als een bal naast geschoten wordt komt deze dus gewoon terug in het veld en daar waren wij niet op verdacht wat resulteerde in een tegen goals en dus een achterstand. Gelukkig kwamen wij nog terug en met een 4-4 eindstand na een kwartier mochten wij tevreden zijn. De tweede wedstrijd tegen MSC kwamen wij niet in ons ritme. Wij speelden niet vel genoeg en verloren veel duels. Deze wedstrijd werd dan ook redelijk kansloos verloren met 4-2. Na twee wedstrijden 1 punt was niet waar wij op gehoopt hadden maar de spelers hadden er wel veel lol aan en de ouders vermaakten zich ook prima.
 
De derde wedstrijd speelden wij tegen NEC dat voornamelijk met eerste jaars F spelers aantrad. Deze wedstrijd merkte je dat het beter begon te lopen. Joos speelde weer lekker achterin samen met Rien of Jente, het middenveld met Demi en Rein begon beter te voetballen en meer duels te winnen en voorin kregen Simon en Dagmar steeds meer kansen. Senn was onze keeper en die speelde als een soort halve laatste man die handig de bal in zijn handen pakte als de tegenstander eraan kwam. Wij scoorden gemakkelijk en gaven niet veel weg. Zelfs onze keeper scoorde met een verre uittrap die over de keeper van NEC heen ging! Eindstand was volgens mij 6-2 dus eindelijk onze eerste drie punten. Met 4 punten uit 3 wedstrijden stonden wij in de middenmoot en alleen de beste twee gingen door naar de kruisfinales!
 
De volgende wedstrijd was tegen DZOH die wij ook in de veldcompetitie tegenkomen. Wij speelden weer beter dan de vorige wedstrijd en wonnen ruim met 5-1. Dus 7 punten na 4 wedstrijden en een derde plaats in de poule samen met FC de Held achter MSC en GOMOS. 

De laatste wedstrijd speelden wij tegen de koploper GOMOS die alles nog had gewonnen. Wij moesten winnen en hopen op een gelijkspel bij FC de Held tegen MSC die op het veld naast ons voetbalden. Wij speelden heel goed tegen GOMOS en kwamen snel voor met 2-0, het werd nog 2-1 maar daarna liepen wij snel uit naar 5-2 en de eindstand was zelfs 6-2. Een paar seconden voor het einde zie ik FC de Held scoren op het veld naast ons en de spelers en toeschouwers juichen erg hard dus kreeg ik een beetje hoop dat er misschien toch nog iets meer in zat voor ons. Na afloop bleek FC de Held gewonnen te hebben van MSC waardoor wij MSC passeerden in de poule maar FC de Held ook. De wedstrijdleiding gaf aan dat eerst het onderlinge resultaat telt maar dat was een 4-4 gelijkspel dus dat hielp niets. Later bleek dat daarna het doel saldo bepaalde wie tweede was geworden. Dankzij onze ruime overwinning op GOMOS werden wij tweede in de poule en gingen wij toch nog door naar de kruisfinale.
 
TLC was winner geworden in de andere poule en Bargeres was daar tweede. GOMOS speelde dus tegen Bargeres en wij tegen TLC. Die ploeg hadden wij al zien spelen en al eerder beoordeeld als een lastige, fysiek sterke ploeg die veel schoot vanaf grote afstand. Wij hadden veel moeite met deze ploeg en kwamen met 3-0 achter, toch bleven wij voetballen en na de 3-1 kwam er weer een beetje hoop. Het werd 3-2 met nog twee minuten te spelen en in de laatste minuut werd het ook nog 3-3! Dit betekende direct strafschoppen om te bepalen wie naar de finale ging. De eerste 6 gingen er aan beide zijden in maar de 7e werd door ons gemist. Gelukkig wist onze keeper hun 7e ook te stoppen en het ging weer verder nummer 8 ging raak voor allebei maar de 9e misten wij weer. Wederom pakte onze keeper die van hun ook waarbij hun speler uit frustratie de terug gestuiterde bal vol in het gezicht van onze keeper schoot. Gelukkig kan hij verder en schoten wij onze 10e strafschop binnen. Uit wraak pakte onze keeper hun 10e ook dus stonden wij in de finale! 
 
GOMOS speelde hun kruisfinale tegen Bargeres en won ook na strafschoppen dus moesten wij opnieuw tegen GOMOS. 

In de finale kenden wij opnieuw weinig moeite tegen GOMOS en het liep als een trein. Wij kwamen snel voor en gaven dit nooit meer uit handen en via een 2-0 en 3-1 tussenstand werd het 5-1 voor ons dus wij waren toernooi winnaar!
 
Tijdens de prijsuitreiking werd Rein Juffer ook nog gekozen als beste aanvaller en kreeg daarmee een plekje in het Championsteam.  Dagmar mocht als aanvoerder de beker onder luid gejuich in ontvangst nemen en SC Erica vertrok als winnaar terug naar Nederland. Als cadeau voor de uitstekende prestaties hebben wij op de terugweg de Mc Donalds nog even aangedaan en daarmee een hele leuke dag afgesloten. 
 
Speler en speelsters van F1 bedankt voor jullie geweldige inzet en veerkracht en ook zeker dank aan alle meegereisde ouders voor jullie gezelligheid en fanatieke support!
 
Forza Erica!
 
Trotse leider F1