Leerzame middag in Ommen

maandag 18 augustus 2014
Ommen – Zaterdag 18 augustus stond de wedstrijd OZC A1 – SC Erica A1 op het programma. Niek Klok maakte zijn debuut als hoofdtrainer van deze groep. 
Na een toeristische route werd het nieuwe sportcomplex in Ommen gevonden. Van de selectie kon een aantal  spelers niet meedoen.  Dylan Symons kampt met knieproblemen, Ruben Trechsel vanwege liesproblemen en Jonathan  Mess had een oorontsteking. De verwachting is dat deze spelers zich binnenkort weer aansluiten.
 
OZC voetbalt in de 1e klasse Oost.  Exact om half drie werd de bal afgetrapt op het kunstgrasveld. Beide teams probeerden van achter  uit op te bouwen. Hierdoor ontstonden er weinig kansen. In de 28e minuut kwam OZC op voorsprong door een communicatiefout tussen de verdedigers en de keeper van SC Erica. De bal viel er tussen en de spits kon de bal simpel inschuiven.
 
De 2e helft begon Sc Erica beter aan de wedstrijd. Er werd feller op de bal gejaagd en het veld werd breed gehouden. Dit resulteerde in enkele kansen voor SC Erica. Een aantal keren werd de achterlijn gehaald en kwam de bal gevaarlijk voor het doel. Helaas stonden de spitsen van SC Erica nog niet op scherp. OZC kreeg ook weinig kansen.  In de 35e minuut moest Justin Meeuwisse het veld verlaten na een aanslag op zijn enkels.  Een hoge bal werd door de wind meegenomen en ging over de keeper heen. De eindstand werd hierdoor bepaald op 2 – 0.
 
Trainer Niek Klok, Freddy Maatje en leider Rick Rolink kunnen terug kijken op een leerzame middag.   Op een aantal punten moet nog geschaafd worden.  Zo zal men dodelijk moeten zijn in het afronden van kansen. De onderlinge communicatie kan scherper in het veld. Conditioneel is men op de goede weg.
 
Zaterdag 23 augustus staat de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen vv Sweel ,  Aanvang 14.30 uur in Zweeloo.