KOSC - SC Erica

donderdag 13 augustus 2015
Op woensdag 12 augustus stond alweer de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma voor de equipe van Arthur van der Veen en Jan Jeuring. In het pittoreske Ootmarsum werd er om 20.00 uur afgetrapt tegen de plaatselijke KOSC.
SC Erica begon aan deze wedstrijd met de volgende opstelling:Met de wedstrijd van afgelopen maandagavond tegen DZOH nog in de benen begon Erica met het vertrouwde combinatie voetbal. De bal ging eenvoudig van speler naar speler, echter tot concrete kansen leidde dit niet. In de 12de minuut kon de eerste grote kans van de wedstrijd genoteerd worden, het was Rick Tubben die Jan Willem Beukers in stelling wist te brengen, maar de aanvaller wist deze kans niet tot een doelpunt te verzilveren.

KOSC wist ook gevaar te stichtten voor de goal van doelman Bram Gebbeken. De spelers van KOSC schuwden het fysieke spel niet en wonnen enkele duels op het middenveld en wisten zo voor het doel van SC Erica te komen, het schot kon niet tot aan de goal komen doordat Martin de Roo de bal goed wist te blokken. De daaruit volgende corner werd keurig geplukt door doelman Gebbeken.

Het spelbeeld golfde heen en weer, maar in de 30ste minuut diende zich een grote kans aan voor SC Erica, het was goed doorjagen op de keeper van KOSC door Kelvin Jager wat balbezit opleverde voor de ericanen, zonder resultaat want de daarop volgende doelpoging werd afgevlagd wegens buitenspel.

De volgende kans was er voor Niek Klok, na een goede combinatie op het middenveld belande het lobje op het dak van het doel.

SC Erica zocht nadrukkelijk een doelpunt en kwam er uiteindelijk in de 35ste minuut. Een goede diepte pass van Kelvin Jager op Rick Tubben en deze wist de bal tegen de touwen te werken. 0-1 SC Erica.

Direct daarop kreeg diezelfde Tubben kans op zijn tweede goal van de wedstrijd, maar helaas was deze kans een prooi voor de keeper van KOSC.

KOSC probeerde voor rust nog tot een gelijkmaker te komen, maar een doelpoging van de spits verdween naast de goal van SC Erica.

In de rust werden er enkele omzettingen doorgevoerd bij SC Erica en kwam men ten tonele met de volgende opstelling:Pelle Bos werd vlak na rust diep gestuurd en zijn directe tegenstander wist direct waar hij aan toe was, het sprintduel was voor de aanvaller van SC Erica en zijn voorzet ging rakelings voor de voeten van Michel Overweg.

Erica bleef de aanval zoeken in deze fase van de wedstrijd en de volgende kans was voor Pelle Bos, zijn kopbal verdween recht op de keeper en in de rebound werd het schot van Rick Tubben tot corner verwerkt door de verdediging van KOSC.

Fysieke duels waren er genoeg op deze avond en na 60 minuten spelen kreeg KOSC kans op de gelijkmaker. Een vrije trap op 19 meter afstand van het SC Erica doel werd met grote vaart richting de kruising geschoten, echter verdween de bal net naast. SC Erica was dus gewaarschuwd.

Er werd aan de zijde van SC Erica nog een keer gewisseld, Lars Wellen kwam het veld in voor Rick Tubben.

In de 65ste minuut werd de bal diep gestuurd door Roy Lit in de richting van Roy Jagt, deze dacht eventjes dat hij Maradonna in zijn goede jaren was en probeerde de bal met de vuist over de keeper van KOSC te krijgen. De handsbal was echter doorzien door de scheidsrechter en ging het feest niet door.

Na 65 minuten was het raak voor KOSC, een voorzet vanaf de linkerkant werd door de lange spits achter doelman Gebbeken ingekopt. Erica kon weer opnieuw opzoek naar de voorsprong.

SC Erica leek even van slag in de periode na de tegengoal, het combinatiespel was niet meer zo vlekkeloos en werd er vooral de dieptepass gehanteerd.

KOSC wisselde de keeper en in de 80ste minuut besloot Roy Jagt om de nieuwe keeper ook maar eens onder vuur te nemen, geen onaardige poging echter hield de keeper vooralsnog zijn doel schoon. SC Erica begon weer de voetballende oplossing te zoeken tussen aanval en middenveld en dit resulteerde in de 85ste minuut in een combinatie tussen Pelle Bos en Michel Overweg. Het schot van Bos werd in eerste instantie nog gekeerd door de keeper van KOSC maar in de rebound was het Lars Wellen die de bal wist binnen te tikken.

Dit bleek ook de winnende treffer te zijn, want de scheidsrechter besloot niet lang na de goal om een einde aan de wedstrijd te maken. Dus dit woensdagavond uitstapje naar Ootmarsum leverde de ericanen wederom 3 punten op, een goede start van de voorbereiding.

Komend weekend staat er een trainingskamp op het programma in Bakkeveen en zal er zaterdagmiddag een oefenwedstrijd worden gespeeld tegen VEV’67 uit Leek.

Tot dan!