Kleedkamer bezuinigingen

donderdag 26 maart 2015
Rond de jaarwisseling kwam de gemeente Emmen met het voorstel om te gaan bezuinigingen op de sport en dan met name het kleedkameronderhoud.
Het voorstel was om het onderhoud te laten betalen door de verenigingen. Daaruit kwam met name vanuit de voetbalverenigingen een storm van kritiek. De gemeenteraad besloot deze bezuinigingen tijdelijk uit te stellen tot 1 augustus.

Onlangs was er voor de voetbalverenigingen een bijeenkomst op het gemeentehuis van Emmen waarbij de plannen van de gemeente werden gepresenteerd voor na 1 augustus. Wat zouden deze plannen voor onze vereniging kunnen betekenen?

- Vanaf 1 augustus gaat het eigendom van de kleedkamers over in de huidige staat van de gemeente Emmen naar Sc Erica.
- Vanaf 1 augustus zijn alle onderhoudskosten voor de rekening van Sc Erica
- OZB, rioolheffing en waterschapslasten zijn voor rekening van Sc Erica
- De verzekeringen opstal zijn voor rekening van Sc Erica
- Wettelijk verplicht wordt uitgevoerd door en is voor rekening van Sc Erica (bv Legionallekeuringen)

Dit bovenstaande gaat natuurlijk behoorlijke kosten met zich meebrengen, zeker als we kijken naar de huidige staat van de kleedkamers. Daarom zijn we als bestuur nu ook aan het bekijken op welke manier we deze kostenpost in onze begroting kunnen verwerken en daarbij ook kijkend naar de toekomst met een mogelijke renovatie of onvoorziene kosten mocht bijvoorbeeld een cv vervangen moeten worden. U kunt dan denken aan enkele bezuinigingsmaatregelen of inkomstenverhogingen. Zodra er hier duidelijkheid over is zullen we dat ook gaan meedelen.

Daarnaast heeft de gemeente het plan om een fonds in te gaan richten waaruit verenigingen kunnen gaan lenen tegen een bepaald rente percentage waarbij er groot onderhoud kan worden uitgevoerd aan de kleedkamers of energiebesparende maatregelingen getroffen kunnen worden. Dit moet nog door de gemeenteraad goed gekeurd gaan worden. Binnenkort zal onze vereniging een individueel gesprek hebben met een delegatie van de gemeente Emmen sport.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen we u wederom op de hoogte brengen.

Patrick de Jonge
Voorzitter Sc Erica