Internationaal protest tegen legbatter(ij)eitjes.

dinsdag 17 november 2015
Erica - Op zaterdag de veertiende november 2015 jl. was er vanuit verschillende kringen sprake van een protest tegen de bio-industrie in Nederland.
Opvallend was het wegblijven van Dhr. H. Jünker, voorzitter bladerdeegproductie in de Duitse deelstaat Beieren. De aanwezigheid van Belgische komiek Urbanus bracht veel plezier. 

Maar het was dus zate...rdag de veertiende en er mocht weer gevoetbald worden. Eerst een eitje bakken. en gauw op de fiets naar sportpark "De Veenschappen" alwaar Sc Erica Zaterdag Drie(m) Team moest spelen tegen Ter Apel '96 FC 2. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en de voetbalbond leek het noodzakelijk een zogenaamde KNVB-scheids aan te stellen, om de spelers van Ter Apel in toom te houden.

Al vroeg in de wedstrijd kwam de scheidsrechter het veld op gelopen. Dit was natuurlijk om de spelerspassen van alle spelers te controleren. Zo konden we een uur later beginnen met aftrappen.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen we er achter dat het geen 'makkie' zou worden vandaag. Met slim spel wist Ter apel een aantal keer makkelijk het middenveld te breken. Maar de verdediging stond de eerste helft als een huis. Vooral de backs Wendker en Vinke wisten de bal menig keer vakkundig te onderscheppen. 

Na een rush van wel vijftig meter over de linkerflank wist uitblinker Roosken de bal voor het doel te krijgen waarop Pals attent wist te reageren en de bal diagonaal binnen schoof. 1-0 voor!

Kort daarna gaf gelegenheidskeeper R. Braam een afgemeten uittrap welke Hortsman listig kon verlengen en Pals een-op-een op de keeper te zetten. Deze dag zou de dag van Pals worden, alles wat de beste man aanraakte veranderde in goud. Zo ook deze bal. 2-0

Even later kreeg Pals de bal weer in de voeten gespeeld. Dit keer besloot hij niet voor eigen succes te gaan maar zette Horstman vrij voor de keeper die de bal met keeper en al het doel in jaagde. Wereldgoal! 3-0.

Tijd voor Thee, in de rust werd het team er op geattendeerd dat er nog een helft gespeeld moest worden. Dit was net op tijd want een aantal spelers stond al bijna onder de douche. Opmerkelijk was dat bankzitters Kerkdijk en O. Siebum de shampoo al in de hand hadden. 

Urbanus kreeg vooral de lachers op zijn hand door een grap te maken over een ekster die bij de dominee aan de deur kwam. Om vervolgens niets te zeggen. Want eksters kunnen in tegenstelling tot papegaaien niet praten. 
#hahahahaha

Al vroeg in de tweede helft was er een kans voor Ter Apel die R. Braam wist te keren. Hierdoor werden de talenten van Sc Erica met de neus op de feiten gedrukt en kwamen er achter dat deze 3 doelpunten zomaar eens niet genoeg kon zijn. Na een corner van Pals werd door de verdediging van Ter Apel de zestien meter ontruimd. zodat ook verdediger J. Braam alle tijd had om de bal met het hoofd te aaien. Waarna deze met een rolletje over de doellijn ging. Aan de kant gingen de geruchten dat spelers van Ter Apel op een afstand de bal over de lijn wapperde. "anders was hij niet eens over de lijn gekomen." sprak aanvoerder Thijs de Middenvelder, die overigens in de verdediging speelt. 4-0

Er werd nog vaker gescoord. Dit maal was het Kerkdijk's verdienste dat er gescoord werd. Hij was het namelijk die de bal op Vegter speelde, die de bal weer op Pals speelde, die de bal op Sijbom speelde, die de bal voorgaf op Vegter, die de bal terug speelde op onze nummer tien Pilage, die de bal met gevoel in de verre hoek krulde. Kortom goed werk van Kerkdijk! 5-0

Het werd nog erger voor de groningers, na een grandioze 'Chestpass' van Vegter gaf Pilage een steekbal op Pals die voor zijn derde aantekende van die dag. En hiermee de eindstand bepaalde op 6 tegen 0

Op de foto een kleine sfeerimpressie van de wedstrijd.

 
Motm: Nick Vegter
Pollepel: Niek Vinke