Hoofdmacht wint van De Weide 6

zondag 9 november 2014
Voor foto`s van deze wedstrijd gemaakt door Henk Hindriks klik hier
Zaterdag stond voor de Hoofdmacht de wedstrijd tegen de Weide 6 op het programma en dat bracht naast de tegenstander nog een extra uitdaging met zich mee. De wedstrijd was namelijk vervroegd naar half één dus moesten de mannen van het hoogste Zaterdagteam van SC Erica hun wekkers er tegen zetten.
Toch werd de wedstrijd scherp begonnen. In tegenstelling tot veel voorgaande wedstrijden ging Zaterdag 2 scherp en vol overgave de duels in waardoor veel tweede en afvallende ballen weer in de voeten van de rood-witte brigade terecht kwamen. Dit leverde als eerste een kans op voor Paul Beukers die de combinatie aan ging met Raymond Prins. De twee gingen met een golf aan een-tweetjes als een warm mes door de Hoogeveense boter waarna Paul Beukers de bal beheerst in de hoek schoof. Daarmee was een Ericase voorsprong van 1-0 een feit en was het vooral zaak om deze voorsprong uit te bouwen, want het verschil in kwaliteit was duidelijk.
Het was dan ook geen verrassing dat nog veel kansen volgden voor Zaterdag 2. De eerste was voor Rutger Hoge die na een goede loopactie de diepte in gestuurd werd en alleen voor de keeper kwam te staan. Hij ging om de keeper heen, maar de doelman van de Weide wist hem nog naar een moeilijke hoek te drijven. Hoge besloot te schieten, maar zijn schot knalde tegen de paal en ging naast. Niet veel later was er opnieuw een open kans voor de thuisploeg, ditmaal was het Wim Beukers die dankzij een geweldige pass van Gerben Sliekers alleen de helft van de tegenstander kon oversteken. Helaas faalde ook Beukers één op één met de uitstekend keepende doelman van de Weide.
Geheel terecht werd het vlak voor de rust toch nog 2-0 voor Erica dankzij een slim genomen vrije trap. Nick Hindriks legde de bal breed op Gerben Sliekers die de bal met een verwoestend schot in de linker kruising deed belanden. Vlak daarna kreeg de Weide nog een kleine kans op de aansluitingstreffer toen de Hoogeveners een vrije trap op de rand van de zestien meter kregen, maar dit was een simpele prooi voor de Ericase doelman en daarmee zaten de eerste 45 minuten er op.
De tweede helft begon compleet anders dan de eerste helft. De Weide zat er meteen bovenop en ging feller de duels in dan Erica, dat leverde ze direct wat mogelijkheden op. De spits van de Weide kopte een voorzet op maat net langs de paal en Jörn Reuvers kon redding brengen op een laag schot. Er werden hierna nog wat pogingen over de flanken gedaan, maar de prima spelende backs Sander Platzer, Frank Beukers en later Raymond Prins hielden de boel goed onder controle.
Na nog wat kleine Hoogeveense aanvalletjes die niet tot echt gevaar leidden leek de tank leeg en was de Hoofdmacht weer aan zet. Nick Hindriks zag een geweldig afstandsschot worden gekeerd door de Hoogeveense doelman en een paar Ericase aanvallen stierven in schoonheid nadat schoten van Rutger Hoge, Frank Rijkens en een mooie lob van Paul Beukers over en naast vlogen.
Uiteindelijk kon het Ericase vlaggenschip de wedstrijd toch nog in het slot gooien.  Na een aanval over links kwam de bal bij Wim Beukers terecht die de bal met een puntertje in de verre hoek schoot buiten bereik van de doelman. Daarmee stond de 3-0 op het scorebord en was de wedstrijd gespeeld. Wat volgde waren nog wat kleine kansen over en weer, maar aan de stand veranderde niets meer. De Hoofdmacht wint voor de derde keer op rij en doet dat voor de derde keer achter elkaar zonder tegendoelpunten.