Halve finale Protos Weering toernooi 2018/2019

zondag 30 december 2018
SC Erica laat het afweten in de laatste wedstrijd van de halve finale.
 
Vooraf had niemand SC Erica als halve finalist ingeschat maar door inzet van het team mochten de resultaten er wel degelijk wezen. 2e in de voorronde en de kwartfinale als winnaar vd poule eindigen. Met als resultaat de halve finale. In de eerste wedstrijd tegen HZVV wisten de Hoogeveners vrij snel op voorsprong te komen en de eerlijkheid gebeid te zeggen dat HZVV ook de betere van de twee was. Toch wist Erica terug te komen van een 2-0 achterstand naar de 2-1. HZVV kwam niet verder met scoren en Erica kreeg het ook niet meer voor elkaar.
Na HZVV stond titelverdediger Elim op het programma. Erica wist (zoals vaker) snel te scoren en dat werkte in het voordeel van de Ericanen. Elim kwam er niet door en Erica maakte ook de 0-2 en zelf de 0-3 kwam op het scorebord. Alles was weer mogelijk.
De derde wedstrijd stond Erica tegenover Weerdinge en ook nu werd er vrij vlot gescoord door Erica.
Toen ook de 2-0 en de 3-0 een feit werden was Weerdinge geslagen en probeerde er nog wat aan te doen maar de 4,5,6 en zelfs 7-0 gaven Erica het geloof dat alles nog mogelijk was.
De laatse 2 wedstrijden waren alles bepalend. HZVV-Elim bleef 0-0 en daar had HZVV gnoeg aan om de finale te bereiken.
Nu moest Dalen het opnemen tegen Erica. Dalen had de eerste wedstrijd een gelijspel tegen weerdinge en daardoor maar 1 punt en kon alleen voor de eer strijden.
Erica had genoeg aan 1 punt om door te gaan naar de tussen ronde maar door slordig aan de wedstrijd te beginnen kwam Dalen al heel snel op 0-1 voor.
Het leek of Erica daardoor van slag was en de mannen vann Erica kwamen niet in de wedstrijd iets wat Dalen voor het eerst deze avond wel lukte. Dalen bleef scoren tot 0-6 aan toe.
De strijd leek gestreden maar Sebastiaan Kroezen wist vlak voor tijd toch de nul om te zetten naar de 1. Een voor de moeite zoals dat heet.

Jammer voor de het team van SC Erica maar ondanks de laatse nederlaag toch een puike prestatie.
De Volgende editie zijn we weer van de partij en zal Erica zeker van zich laten horen.

Protosteam SC Erica bedankt voor de spanning en het vermaak!Achterste rij v.l.n.r: Ruben Hadders,Patrick Bruins, Niek Rolink, Rick Tubben.
Onderste rij v.l.n.r: Sebastiaan Kroezen, Bram Gebbeken,Mike Rolfes,Rowan Zwart
Damien Koops ontbreekt op de foto vanwege een opgelopen blessure in de voorronde.