Erica D2 zet zegetocht voort!

zondag 22 november 2015
Bekerwedstrijd SJS D2 – Erica D2
Op een koude 21 november moesten onze jongens uit naar de knauwers van Stadskanaal. Het betrof ditmaal een bekerwedstrijd. Na een lange reis en 5 minuten te laat begon de wedstrijd dan eindelijk.
Het was lopen of verrekken, en aangezien onze jongens niet wilden verrekken werd het lopen. Aanvallend voetbal werd er op de mat gelegd en de “Knoalers” wisten niet waar ze het zoeken moesten. Vanaf het eerste fluitsignaal waren we veel sterker en dit resulteerde al heel snel in de 0-1 door de laatste man. Kort daarna scoorde  de buitenspeler de 0-2. De spits deed ook een duit in het zakje met een zeer mooie goal. 0-3 en de andere buitenspeler vond dat hij niet kon achterblijven en scoorde de 0-4. Dit was ook ruststand en de wedstrijd was eigenlijk al gespeelt.
Na rust liet de leiding van SJS in onvervalst knoals horen dat het niet ging na hun zin. En met de ene boerenkreet na de andere werden de jongens van SJS gestimuleerd. Ik hoorde nog voorbijkomen “Biet ‘m in de rogge” wat schijnbaar betekent “haal hem in” (even gegoogeld) en even daarna “nait soezen, deurbroezen” wat betekent “niet opgeven maar doorgaan. Maar alle hoop werd al snel de veengrond ingeslagen want na de rust viel al snel de 0 -5 en de 0 – 6. Wat je wel vaak ziet bij zo’n grote voorsprong is dat de concentratie wat afzwakt en dat zag je nu dus ook. Erica gunde ze nog 2 doelpunten voor de moeite en zo was de eindstand 2-6! En is Erica D2 een ronde verder in de beker.
En om even op zijn gronnings af te sluuten:  Dit zwientie heb’n we eem mooi slacht! En zo is dat!