Erica D2 officieus kampioen

woensdag 23 december 2015
Voor het geval dat mensen nu denken officieus, hoezo officieus?? 
KSC D1G heeft 5 of 6 C-spelers in de gelederen en volgens e informatie die de leiders hadden kunnen ze dan niet meedoen voor het kampioenschap. Of dit nu wel of niet waar is maakt voor Erica D2 geen verschil. Ze zijn best of de rest, oftewel zonder C spelers, met alleen maar echte D-spelers hebben ze een geweldig seizoen gedraaid!  De opdracht was de laatste 2 wedstrijden  met minimaal 8-0 winnen en daar zijn ze voortreffelijk in geslaagd! De eerste inhaal, van afgelopen dinsdag, hadden ze al met 8-0 gewonnen en zo moesten ze alleen afgelopen zaterdag, met minimaal dezelfde stand, ook nog eventjes winnen.
Nou ja, eventjes…zo eenvoudig was het ook weer niet. Want onze toppertjes hadden ergens last van, zenuwen leek het wel. Zo waren wel vollop in de aanval maar ook DZOH D5 liet zich niet onbetuigd, en zo stond het halverwege de eerste helft nog steeds 0-0. Tja en 0-0 was niet genoeg. Maar toch langzamerhand begonnen ze wat vrijer te voetballen en eindelijk viel de 1-0, toen begon het enigszins te lopen en de ruststand was 4-0. Ze waren dus letterlijk en figuurlijk halverwege. Maar de tweede helft begon het zelfde als de eerste, wel de betere ploeg maar niet scoren. De keeper van DZOH zag zijn kans schoon om enkele zeer fraaie reddingen te verrichten en de toeschouwers aan de kant vraten bijna hun handschoenen op, want waarom moet die keeper zich uitgerekend vandaag zo zitten uitsloven! Maar zoals het met alles in het leven werkt, als je maar doorzet komt uiteindelijk alles goed. Uiteindelijk ging de 5-0 erin en toen was het verzet gebroken! De eindstand was uiteindelijk nog 11-0!!! En dus was de missie geslaagd. Die jongens van D2 kun je nog een voor een opdracht sturen. Gewoon even 2 wedstrijden met minimaal 8-0 winnen. Of het niks is. Maar onze toppers hebben het gewoon gedaan.
Aan de kant stond zeer veel publiek, heel wat trotse ouders en opa en oma’s stonden mee te genieten van hun jonge troost. En trotst kunnen de ouders zijn! Want de bikkeltjes hebben het prima gedaan, prima zeg ik, ZEER GOED ZELFS!