Erica D2 houdt het spannend en kan nog kampioen worden!

donderdag 19 mei 2016
Erica D2 beleeft een topseizoen, want was de najaars competitie al een prooi voor Erica, en werd ook de zaalvoetbal competitie al 1e afgesloten, nu dingen ze nog volop mee voor de 3e hoofdprijs dit seizoen.
Komende zaterdag staat de wedstrijd tegen VCG D1 op het programma en dit beloofd een echte thriller te worden! Want ze staan exact gelijk in punten (VCG D1 heeft een beter doelsaldo) en ze moeten beide nog 1 wedstrijd en laat dat nou net tegen elkaar zijn! Komende zaterdag staat deze ‘clash’ op het programma op het sportpark te Erica. Erica heeft het thuisvoordeel maar moet winnen. VCG D1 heeft in principe genoeg aan een gelijk spel. Zal Erica dit seizoen 3x kampioen worden?????

Het ging afgelopen zaterdag bijna mis. De moeilijke wedstrijd tegen Nieuw Balinge D1 stond op het programma. Nieuw Balinge staat 3e op de ranglijst en had zich voorgenomen om het Erica lastig te maken en dat deden ze goed. Want lastig had Erica het. Erica stond natuurlijk onder zware spanning want willen ze nog kampioen worden dan moest er gewonnen worden. Uiteindelijk werd er ook gewonnen maar het hield niks over. Het score verloop ging als volgt: erica 1-0 voor, direct daarna 1-1, Erica stond onder druk maar scoorde de 2-1, Balinge kwam binnen 2 minuten terug naar 2-2 door een strafschop wat absoluut geen strafschop was. Heel Balinge en omstreken kon dat zien maar de scheids zag het anders (de leider van Balinge bood al zijn verontschuldigen aan onder het motto van “tja scheids beslist he”) De leider van Erica was het er heel erg niet mee eens en had het dan ook niet meer, liep te ijsberen langs de kant en stierf duizend doden. Maar Erica gaf niet op en na zeer veel strijd viel de 3-2. Maar weer kwam Balinge terug. De linksbuiten van Balinge (z’on extreem snel kereltje) kreeg het op zijn heupen en sprintte iedereen eruit en scoorde de 3-3. Erica had het niet meer. Zal het kampioenschap hier verpest worden? Maar nee hoor, vlak voor tijd kwam Erica nog in de aanval en tikte de bal in het doel maar…. Was de bal wel over de lijn? Iedereen had zijn twijfels (en doellijntechnologie is nog niet geïntroduceerd in het amateut voetbal) maar de scheids had het gezien en wees zeer beslist naar de middenstip en zei “DOELPUNT!”. Balinge er natuurlijk niet meer eens maar onze leider gaf de leider van Balinge een koekje van eigen deeg met de wijze woorden “ tja scheids beslist he! “

Zo eindigde de wedstrijd in een 4-3 overwinning en heeft Erica alles nog in eigen hand. Alleen er moet gewonnen worden zaterdag!

Kom zaterdag allen naar sportpark de Veenschappen om 09.30 om deze toppers aan te moedigen en misschien getuige te zijn van het 3e kampioenschap in een jaar!