Erica D1 loopt tegen eerste nederlaag aan

donderdag 10 september 2015
Woensdag 9 september trad de D1 van SC Erica aan tegen de D1 van Twedo.

 Een wedstrijd wat eerder niet door was gegaan vanwege schoolverplichting (kamp) van veel van onze D1 spelers. Na een aantal goede overwinningen in de voorbereiding, de beker en de competitie, zou ook deze wedstrijd wel even gewonnen worden. Tegen de D2 van Twedo was in augustus al geoefend en gewonnen. Dus op een mooie nazomeravond reisden spelers, begeleiders en ouders af naar het tweelingdorp om de wedstrijd te aanschouwen.

De eerste helft begon aardig. Het was allemaal niet overtuigend, kansen bleven uit, maar ook Twedo kwam er niet echt uit. Met af en toe lange ballen kwam Twedo wel op de helft van Erica, maar ook kansen voor het doel van Erica waren er niet te tellen voor Twedo. Merkbaar was wel dat Twedo er echt voor wilde gaan. De tweede bal was te vaak voor een Twedo speler en in duel was Erica de bal ook vaak kwijt. Lag het aan het iets te hoge gras. Was het veld droog. De bal bleef vaak liggen bij een actie. Maar daar had Twedo toch ook last van. Als een donderslag bij helder hemel viel plots een doelpunt tegen. 1-0 voor Twedo. Maar niet getreurd. Iets meer nauwkeurigheid, betere balaanname, sneller kaatsen en er zijn nog mogelijkheden. Erica voerde aan het eind van de eerste helft de druk op, wat resulteerde in een aantal kleine kansjes en uiteindelijk de 1-1. De jongemannen van Erica waren wakker, het stond weer gelijk en dus op naar een mooie goede tweede helft.

Maar het tegenovergestelde gebeurde. Het werd nog slordiger aan Erica kant. De zijkanten werden niet meer gevonden en het was Twedo die de druk opvoerde. Het spel was hoofdzakelijk op de helft van SC Erica te vinden. Op alle fronten, alle linies en alle spelelementen werd Erica afgetroefd. Voor Sc Erica was er lang geen kans voor het doel van Twedo, terwijl Twedo er gevaarlijk uitkwam. Twee prachtige doelpunten van Twedo werden er genoteerd en met een 3-1 achterstand en nog een minuut of 15 te gaan was het alles of niets. Ballen werden in de 16 gepompt en ineens was er weer druk van onze D1. Dit resulteerde in een aantal kansen achter elkaar, met een bal op de lat, wat te zacht inschoten intikkers en gepriegel in de 16, zonder serieus af te drukken. En zo eindigde SC Erica D1 wel als eerste in de bekerpoule, maar wel met een verdiende nederlaag.

Voor zaterdag staat er een competitiewedstrijd op het programma. Een aantal leermomenten zullen de begeleiding mee kunnen nemen naar deze wedstrijd in Hollandscheveld. En dan met weer goed voetbal 3 punten meenemen naar Erica.