Erica 2 wint van LSC 2

maandag 27 oktober 2014
Nadat er vorige week werd genoten van een welverdiend weekendje rust, wat voor velen betekende dat ze zich te buiten gingen aan alcoholische versnaperingen in de plaatselijke horecagelegenheden. Moesten de mannen van trainer Oldekamp thuis aantreden tegen Lycurgus-sparta-combinatie uit Sneek. 
Sc Erica 2 bracht de volgende 11 atleten ten tonele:
Gebbeken; Möhlmann, Wellen, Duursma ©, Elling; Bruins, vd Kolk, Rengers, Rolink; P. Haandrikman, J. Haandrikman.

De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van Dhr. E. Assen.

SC Erica begon voortvarend aan de wedstrijd. Na een goed opgezette aanval door het centrum was het Rik Rolink die oog in oog met de keeper jammerlijk faalde. Waarbij moet worden opgemerkt dat de desbetreffende keeper met een katachtige reflex de bal goed tot corner verwerkte.  Na dit flitsende begin volgden er een aantal kansjes voor beide partijen, zonder doelpunten tot gevolg. De wedstrijd leek dood te bloeden. Totdat in de 31e minuut een verdediger van LSC, na een prachtige voorzet van Michael Rengers, de bal met de hand beroerde. Dit betekende een penalty voor de titanen van SC Erica 2. Good Old Duursma verzuimde zijn plicht als aanvoerder niet en schoot na een “messiaanse” aanloop onberispelijk binnen. In het restant van deze eerste helft had Erica het betere van het spel, echter kon LSC enkele keren gevaarlijk worden uit de corners die het kreeg.

Na een welverdiend bakkie thee gingen de mannen van Oldekamp verder op dezelfde voet. Namelijk met uitvoeren van de ene na de andere geweldige aanval. Het duurde dan ook niet lang voor de 2-0 viel. Na een goede aanval over de linker flank belandde de bal bij de gebroeders Haandrikman, door iets wat zij later noemden “broederschapsliefde” werd de bal breed gelegd op de vrijstaande Wilco van der Kolk. De “nummer 10” bedacht zich niet en met een droge schuiver in de benedenhoek liet hij alles wat wit, rood en geel was wederom juichen.

Hier stopte het echter niet voor de gladiatoren uit Erica. Al kort na de 2-0 besloot Martijn Möhlmann zijn kwaliteit ten toon te stellen; de Crossbal. Na deze afgemeten pass haalde Rik Rolink de achterlijn, kapte af en gaf met rechts voor bij de tweede paal. Hier stond Jasper Haandrikman klaar om de bal uiterst beheerst met de binnenkant van zijn voet in het doel te werken.

Erica bleef ook na deze 3-0 grossieren in mooie aanvallen. De ene keer dat LSC zich in staat achtte het Ericaanse doel onder vuur te nemen vonden zij de attent keepende Bram Gebbeken op hun weg.  In de tegenstoot wist Erica, via een aanval over vele schijven, de bal bij de goed meegelopen Michael Rengers te krijgen. Zijn schot belandde op de paal, waar dit een beter lot had verdient.

Ook na een aantal wissels wist Erica het veldoverwicht te behouden. De klasse van deze invallers uitte zich in de laatste minuut. Op het moment dat de ingevallen Ivar Maatje aan de bal kwam, ging er een andere invaller diep; Damien Koops. De steekbal van Ivar Maatje die daarop volgde was van ongekende schoonheid. Oog in oog met de keeper van LSC wist Damien Koops goed het overzicht te behouden. Hij zag dat de eveneens ingevallen Justin Meeuwisse mee was gelopen. Zonder zich te bedenken schonk Damien deze kans aan de A-junior; 4-0.

Na de wedstrijd werd er onder het genot van een biertje of twee nog even nagepraat over deze fantastische teamprestatie van SC Erica 2. Hierbij werd mede bepaalt dat Wilco van der Kolk de titel “mLan of the match” toebedeeld krijgt.

Link naar fotorapportage :https://www.scerica.nl/fotos/sc-erica-2-zo-lsc-1890