Eerste technische workshop groot succes bij Sc. Erica

maandag 25 maart 2019
Op woensdagavond, 21 maart, heeft bij Sc. Erica de eerste workshop plaatsgevonden voor alle trainers van Sc. Erica. Insteek van deze workshop is het om trainers handvaten te geven hoe ze een "voetbalgerichte" training kunnen geven en op welke manier ze tijdens de training de spelers kunnen coachen.
Het eerste gedeelte van de avond bestond uit een training, gegeven aan de JO15-1 van Sc Erica, onder leiding van Gerrie Benes. Gerrie Benes, voormalig trainer van Sc. Erica, Drenthina en ACV, gaf praktische tips tijdens de verschillende oefenvormen. Deze bestonden uit passen- en trappen en verschillende positiespelen.

Vervolgens was het de beurt aan Jacob Botter, die met een aantal bestuursleden van de VVON aanwezig was. 
Hij vertelde in het kort wat de VVON kan betekenen voor trainers. Hierna volgde een zeer interessante lezing van Casper Goedkoop, assistent-trainer van Fc. Emmen. Hij vertelde hoe Fc. Emmen zich heeft ontwikkeld in de staf en hoe er word toegewerkt naar een wedstrijd. Hoe de uitwerking hiervan was, is terug te zien in verschillende TV-beelden. Kortom, erg leerzaam.

Dit was de eerste workshop, zeker voor herhaling vatbaar. Leerzaam voor de trainers van Sc. Erica en de technische commissie hoopt dat ze hiermee weer een goede stap richting de toekomst zetten.