De toppers van D2 winnen weer!

woensdag 6 april 2016
Weer stond er een spannende wedstrijd op het programma, de gehele top 4 (Erica staat 1) worden deze weken aangedaan.
Vorige week werd de eerste aanval al afgeslagen van Emmen, dit keer trok WNBC D1 ten strijde tegen de jongen van Erica D2. En ook deze aanval werd succesvol afgeslagen. Met goed compact aanvallend voetbal werd de ploeg uit Nieuw-Balinge in de eerste helft van de mat gespeeld. Er werd zo veel pressie gezet en zo aanvallend gevoetbald dat WNBC er totaal niet aan te pas kwam. De keeper van Erica kon op zijn gemak koffie gaan drinken (of ranja) want hij had het niet druk, niet druk zeg ik, ik geloof dat hij de eerste helft nauwelijks een bal heeft gehad. De ruststand was 3-0 en helemaal duizelig getikt zocht WNBC D1 de kleedkamer op.

Na de rust was het iets beter verdeeld en werd het 2-2, de einduitslag was dus 5-2 voor Erica en kon er weer een verdiende overwinning worden bijgeschreven. Volgende week mogen ze op bezoek bij de nieuwe nummer 2 en dat is VCG D1 (geen idee waar we dan zijn moeten maar na het even gegoocheld te hebben blijkt dit Geesbrug te zijn)

Weer gaan de jongen van Erica D2 als een speer. Het zal toch niet gebeuren dat ze 3x in een seizoen kampioen worden? Ze waren immers al kampioen van de najaarscompetitie en ook de zaalvoetbal competitie was een prooi voor Erica D2. En ook nu zijn ze zeer goed bezig, natuurlijk moeten ze blijven winnen, goed geconcentreerd en gefocust blijven op elke wedstrijd. Maar waarom doen ze het eigenlijk zo goed? Ligt het aan de leiding? Nou die doen zeker goed werk maar ik denk dat het de teamspirit is. Teamspirit is volgens Wikepedia het volgende: Teamspirit, het woord doet denken aan enthousiaste en levenslustige spelers die als één man achter een project staan (kampioen worden), zich onvermoeibaar op hun werk storten en ook nog als de beste vrienden door het leven gaan.

Volgens mij is dat de beste omschrijving en verklaring waarom D2 het zo goed doet. Ze werken als leeuwen voor elkaar, strijden voor elke meter, gaan voor elkaar door het vuur en gaan als vrienden, in en buiten het veld, met elkaar om. Neem daarbij dat ze goed staan opgesteld, een ieder zijn taken zeer serieus neemt en dat ze de fouten van elkaar oplossen.

Dit is het juiste recept om kampioen te worden! (Moet alleen nog wel even gebeuren) maar als ze zo doorgaan is dat een kwestie van tijd