Dat Erica D2 een leuk team heeft was al bekent, dat ze in de najaars competitie officieus kampioen zijn geworden ook.

dinsdag 29 maart 2016
Maar wist u dat ze ook in de zaalvoetbal competitie  kampioen zijn geworden?

De verwachting was dat ze na het behaalde kampioenschap zwaarder zouden worden ingedeeld en aan de namen van de tegenstanders te zien is dat ook het geval.
Maar of ze zijn erg gegroeid, of de tegenstanders hebben bij voorbaat al veel respect, feit is dat ze het ook nu weer prima doen in de competitie.
Na de eerste 2 wedstrijden gemakkelijk te hebben gewonnen stond zaterdag de wedstrijd tegen VV Emmen D2 op het programma en iedereen wist dat dit geen makkie zou worden.
Want ook Emmen had de twee voorgaande duels gemakkelijk gewonnen en hadden de naam een goed team te zijn.
Dus met wederzijds respect stonden ze afgelopen zaterdag tegenover elkaar op veld 1 van Erica.
Erica ging er gelijk op, met goed fel combinatievoetbal werd de tegenstander overlopen en dat leidde al snel tot de 1-0.
 
Toen naderde de 14e minuut en werd het spel stilgelegd en werd de grootste van de grootste Nederlandse voetballer ooit herdacht.
Het respect spatte ervan uit en ondanks dat de D-jeugd Cruijff niet echt heeft meegemaakt waren ook zei zich bewust van hoeveel hij heeft betekent voor het Nederlandse voetbal.
Muisstil was het een volle minuut....
 
Daarna werd de draad weer opgepakt en ging Erica weer verder met wat ze voor de onderbreking ook aan het doen waren, de tegenstander onder druk zetten.
Dat leidde voor de rust nog naar de 2-0 en met deze tussenstand werd ook de kleedkamer opgezocht.
Na de rust was er iets verandert, de jongens (en meisjes) van Emmen hadden waarschijnlijk een flinke oppeppende preek gehad want ze schoten vol uit de startblokken.
Erica kwam behoorlijk onder druk te staan en moest alles op alles zetten om de storm van Emmen te weerstaan. Toen de 2-1 viel werd de druk nog groter maar langzaam maar zeker vocht Erica zich er weer onderuit, felle duels werden gewonnen, op de counter waren ze nog een paar keer goed gevaarlijk en ook een beetje geluk ontbrak deze dag niet. Een goed schot van de spits van VV Emmen spatte op de lat uiteen maar uiteindelijk hield Erica stand en zo stapten ze toch als overwinnaar van het veld. Maar zowel Emmen als Erica waren er wel over eens dat dit de mooie duels zijn waar beide partijen veel van opsteken, met dit keer Erica als overwinnaar!