Blessureleed voor SC Erica A1 – Drenthina A1

zondag 23 november 2014
SC Erica A1 – Drenthina A1   0-3
Erica. De trainers Klok en Maatje hadden met veel moeite een team op de been gebracht. Jeroen Berends die vorige week uit viel tegen Beilen  heeft een botkneuzing opgelopen en zal hoogstwaarschijnlijk dit jaar niet meer op het veld te bewonderen zijn. Ook zijn er nog een aantal jongens herstellende van een blessure. B junior Pelle de Vries werd vandaag in de spits gezet.
Eerste helft.
SC Erica kwam goed uit de startblokken. Pelle de Vries speelde zich vrij en legde de bal panklaar voor Jamienco van Veen. Zijn schot in de 5e minuut ging over. Niet veel later nam Drenthina de wedstrijd in handen. Een schot in de kruising werd door Ruben Pilage uit het doel gekopt. Drenthina werd sterker en dit resulteerde in de 30e minuut een schot net naast het doel. De spits van Drenthina kon eenvoudig tussen twee verdedigers doorlopen. De keeper van SC Erica stond ver uit het doel en zag de bal voorbij gaan in het doel 0-1. Vlak voor de rust kreeg SC Erica de mogelijkheid om gelijk te maken. Pelle de Vries slalomde tussen twee verdedigers door en het schot van Jamienco  van Veen werd door de keeper van Drenthina over het doel gewerkt.

Tweede helft.
Drenthina kwam beter uit de kleedkamer. SC Erica kwam niet meer aan het voetballen. Het middenveld werd overgeslagen en kon geen bal vasthouden. Voor het publiek was er weinig te genieten. Regelmatig lagen er spelers van beide ploegen geblesseerd op het veld. Bij Drenthina vielen twee spelers uit en Jeroen Lunenborg viel uit met een enkelblessure en SC Erica moest de laatste 5 minuten met 10 spelers verder. In de 86 en 90 minuut scoorde Drenthina nog waarmee de eindstand op 0-3 kwam
Een terechte overwinning voor Drenthina. De nederlaag is te wijten aan het collectief falen. Trainer Freddy Maatje gaf na afloop een korte reactie: Het was niet best.
Man van de wedstrijd: Scheidsrechter Plat.

Enkele foto's van de wedstrijd zijn hier te bekijken.