Blessureleed nog groter voor A1

zondag 13 april 2014
Hoogeveen – SC Erica was van plan de huid duur te verkopen aan kampioen Hoogeveen. 
De trainers Cor Huls en Roel Braam hadden een strijdplan bedacht met een opstelling 1 – 4 -4 – 2.   Naast de vele geblesseerde spelers was vandaag ook Viktor Elling afwezig i.v.m. een buitenlandse reis. Enkele jongens van A1, aangevuld met B-spelers, betrad het goed bespeelbare hoofdveld van Hoogeveen.

De eerste 20 minuten was het een gelijk opgaande strijd. Pas in de 23e minuut schoot Justin Meeuwisse rakelings naast het doel. Een voorzet over links door  Hoogeveen werd eenvoudig ingetikt door de meegekomen spits.
Een ongelukkige botsing tussen een speler van Hoogeveen met Bart Jan Doek werd hem fataal. Na enkele minuten moest hij het veld verlaten en werd vervangen door Frank Ties. SC Erica bleef voetballen en Damien Koops schoot richting doel maar de bal werd gered door de keeper van Hoogeveen. Een snelle omschakeling door Hoogeveen bracht de ruststand op 2 – 0.
 
De trainers moesten noodgedwongen 2 spelers wisselen. Justin Meeuwisse viel uit. Hij had een ongelukkige klap in zijn gezicht gekregen en was niet meer fit. Ruben Pilage viel uit met hamstring problemen. Zij werden vervangen door Lennard Hein en Kjelt Huls.  Een schot van Erwin Ensink in de 46 minuut werd met veel moeite door de keeper uit het doel gewerkt. SC Erica combineerde goed wat resulteerde in een kopbal door Damien Koops recht in de armen van de keeper. Frank Ties werd in  minuut 78 gewisseld door Ruben Trechsel die weer terug komt van een blessure. Zijn eerste schot trof bijna doel. De Hoogeveense spits maakte in de laatste minuut van de wedstrijd een wonderschoon doelpunt en bepaalde de eindstand op 3 – 0.
 
De conclusie van de trainers was duidelijk. Wij hebben een lesje gekregen in efficiënt voetbal. Onze jongens creëren wel kansen maar maken het niet af. Volgende week wordt er afgereisd naar Valthermond en begint om 14.00 uur.

klik hier voor de foto's