Billen knijpen in Beilen.

zondag 16 november 2014
Beilen A1 – SC Erica A1 0 - 0. Beilen- Onder koude, natte  weersomstandigheden en op een drassig veld moesten de mannen van Niek Klok en Freddy Maatje aantreden tegen Beilen. 
De twee laatste wedstrijden werden verloren en het werd weer eens tijd om punten mee te nemen naar Erica.

Eerste helft.
Hoogte punt in de eerste helft was een afgekeurd doelpunt. Justin Meewisse legde de bal met de borst en niet met de hand klaar voor Dylan Sijmons die vervolgens de bal in het net scoorde. De spits van Beilen kwam alleen voor keeper Jordi  Werring. De keeper stond goed en kon een doelpunt voorkomen.

Tweede helft.
Het weer werd slechter en het voetbal ook. SC Erica speelde de lange bal zonder enig resultaat. Een ongelukkige actie van Tom Rengers zorgde ervoor dat de verdediger het veld moest verlaten in verband met een hoofdwond. Op het gladde veld kwamen de ballen niet aan. SC Erica moest de laatste 10 minuten met 10 man verder. Justin Meewisse kreeg een knie in de rug. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd viel Jeroen Berends ook nog uit. De wissels waren al ingezet door Klok en Maatje en het werd billen knijpen. Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter af en kon SC Erica een puntje meenemen.

Voor het meegereisde publiek was er weinig te genieten. Alle hoop wordt gevestigd op Twan Savenije die al maanden mee traint maar waarvan de spelerspas nog niet is verstrekt. Volgende week staat de derby op het programma tegen Drenthina, aanvang 14.30 op sportpark “De Veenschappen”.