Bekerwinst voor Sc Erica 2 (23/08/2015)

zondag 23 augustus 2015
Op een schitterende zondagmorgen trad het equipe van nieuwbakken trainer Erwin Sikkes aan tegen Emmen 3. Na een zeer matige 1e helft, waarin de thuisploeg zelfs op voorsprong kwam, werd vlak voor rust de rug gerecht.
Na een vlammend afstandsschot van de immer hardwerkende Rick Tubben, een blunder van de gedrongen keeper van Emmen na een schot van broekie Dylan Symons en tenslotte een goed blok op de keeper van dezelfde Rick Tubben waarna de bal in het doel verdween werd er met een 1-3 voorsprong gerust.

Na een paar borreltjes thee ging het een stuk beter, wat mede te maken had met de vermoeidheid van de tegenpartij. Wederom was het Rick “Tanane” Tubben die de score opende. Dit deed hij nadat de altijd aanwezige Rik Rolink de bal zó verkeerd raakte dat de leren knikker op de lat uiteenspatte, waarna niets meer restte dan simpel binnentikken (later in de wedstrijd had invaller Arno Boorsma hier meer moeite mee).

Hierna volgden 3 intikkers van de uit de A’s overgekomen Henk Berends met een zuivere Hattrick tot gevolg. Het slotakkoord was een prachtige voorzet van veteraan Gerwin Duursma op wie anders dan Rick Tubben, die de bal heerlijk tegendraads tegen het net knikte.​​​​​​

Dit bepaalde de eindstand op 1-8, wat ondanks het matige begin een prima uitslag is.