Bekerwedstrijd Emmen E1 – SC Erica E1

vrijdag 10 april 2015
Na een internationaal toernooi in Denemarken, stond afgelopen woensdag alweer de volgende beproeving voor onze E1 op het programma. De wedstrijd in de 5de ronde van de KNVB beker tegen Emmen E1.
Onlangs hadden ze hier nog tegen geoefend. Ze wisten dus wat de kwaliteiten waren van Emmen en die waren goed. Onze leiders gingen vooruit naar het stadion en waren van mening dat ze in de kleedkamers van het grote stadion mochten omkleden. Na afloop dan een champagnebad. Helaas, omkleden was bij de amateurs van Emmen.

Na een goede warming-up in het stadion van FC Emmen, inmiddels gevuld met vele toeschouwers uit Erica en omstreken (Ouders, Grootouders, vriendjes, trainers en andere supporters) ging de wedstrijd om 18:30 van start.

De eerste 10 minuten konden onze jongens aardig meekomen. Toch kon je al wel zien dat Emmenaren behendiger waren met de bal, sneller waren en een beter schot in de benen hadden. Na de 1-0 konden ze het nog even bij houden, maar na de 2-0 werd het al snel 5-0 met de rust. Toch bleven onze Etjes knokken om te scoren. De wedstrijd werd wat fysieker met wat lichte overtredingen. Uiteindelijk wist de E1 van SC Erica één keer te scoren, zodat de uiteindelijke uitslag 9-1 werd. Maar het allerbelangrijkste is dat ze genoten hebben in het stadion. Zaterdag voetbalt de E1 vriendschappelijk in Ootmarsum. Van Denemarken via het stadion van FC Emmen naar Ootmarsum. Het is mij een weekje wel voor deze jonge voetballers.