Bekeravontuur SC ERICA B1

donderdag 3 september 2015
Ongeslagen bekeravontuur SC ERICA B1 ten einde
Na een voorbereiding van een x aantal trainingen een oefenwedstrijden stond Zaterdag 29 augustus de 1e bekerwedstrijd op het programma van SC ERICA B1 en wel tegen KZC’08 B2. Na een scherpe warming up floot Scheidsrechter Rutgers (15 jaar) voor het 1e fluitsignaal en kon de wedstrijd beginnen. De matadoren van trainer Arno Boorsma begonnen goed aan deze wedstrijd en dat liet zich al gauw zien in het aantal kansen wat de ploeg kreeg. De 1-0 bleef dan ook niet lang uit en werd hard binnen geknikt door Jordy Berendsen uit een indraaiende corner van Thijmen Wijnands. Kort daarna volgde de 2-0. Wederom een indraaiende corner van Thijmen werd door niemand geraakt en viel genadeloos binnen. Zo stond de B1 dus snel op een comfortabele 2-0 voorsprong wat tevens ook de ruststand was. Na een bakkie ranja in de rust en wat wijze woorden van de leiding startte de 2e helft. SC ERICA B1 ging op dezelfde voet verder als in de 1e helft en zette KZC weer vroeg onder druk wat resulteerde in weer een legio kansen. De 3-0 bleef ook niet lang uit, Rikus Lubberman zette Ruben Harders met een splijtende steekpass 1 op 1 met de keeper en Ruben schoof de bal koelbloeding in de verre hoek! Na de 3-0 was de wedstrijd gespeeld en nam Erica wat gas terug. Snel viel de 3-1 van KZC, wat werd opgevolgd door een nog snellere 4-1! Linksback Joshua Waninge kwam na een lange solo over de zijkant de 16 binnen stormen en schoot de bal uiterst nauwkeuring in het doel.  Zo werd het bekerseizoen prima begonnen met een 4-1 overwinning!
 
Donderdag 1 Augustus, De 2e bekerwedstrijd werd afgewerkt in Hoogeveen tegen Noordscheschut B1. Na een wat gematigd begin van beide teams was het Erica dat beter in de wedstrijd kwam en resulteerde in wat kansen, die er soms op ongelofelijke wijze niet ingingen. Na een goed lopen aanval kreeg SC ERICA een vrije bal op ongeveer 25 tot 30 meter van de goal van Schut. Rikus Lubberman ging achter de bal staan en deed dit niet onverdienstelijk, wat bleek, hij schoot de bal snoeihard in de kruising en zo stond Erica op een 0-1 voorsprong. Kort daarna volgende een corner voor de SC. Na een waarschuwing van de goed leidende scheidsrechter over het duw en trekwerk in de 16 meter volgde de corner met kort daarop een fluitsignaal, PENALTY! Wederom was het Rikus die achter de bal ging staan. Hij stuurde de keeper de verkeerde hoek in en zo kon Erica gaan rusten met een 0-2 voorsprong. Na wat wissels in de rust was het Schut dat beter uit de kleedkamer kwam dan Erica. Door een paar keer goed optreden van de verdedigers en een goed keepende Jannick Rolink bleef het 0-2. Maar niet voor lang, een afvallende bal die niet goed werd uitverdedigd door erica kwam voor de voeten van een speler van Schut, die niet aarzelde en de bal hard achter Jannick schoot. Erica wist dat het er een stapje bij moest doen om toch met de 3 punten huiswaarts te gaan. Na een wat rommelig deel van de wedstrijd, waar overigens veel overtredingen waren van Schut kan, kwam Steven Lodder 1op1 te staan met de keeper van Noordscheschut. In 1e instantie schoot Steven de bal langs de keeper op de paal, maar na goed doorzetten kon hij in 2e instantie als nog de 3-1 maken en zo de eindstand op het bord zetten. Wederom dus een 3punter voor de mannen van Arno en Michael!
 
De laatste en tevens beslissende poulewedstrijd werd gespeeld op maandagavond te Erica tegen Dalen/DSC B1, die ook beide bekerwedstrijd had gewonnen. De winnaar van dit duel zal dus verder bekeren en voor de verliezer zit het avontuur erop. Dalen begon uiterst sterk aan de wedstrijd en Erica moest tegenhouden en zorgen dat het niet achter kwam te staan. Kansen werden gemist door Dalen en zo mocht Erica blij zijn dat het met 0-0 de rust inging. Na wat harde woorden in de kleedkamer kwam Erica wat beter uit de verf dan in de 1e helft. Er werden meer duels gewonnen en dit resulteerde tot kleine mogelijkheden maar niet echt tot grote kansen. Het was hard werken geblazen omdat het voetballen niet liep. Dalen kwam er weinig meer uit omdat Erica vrijwel de meeste duel won. Erica ging nog alles op alles spelen door 1op1 te gaan spelen achterin maar dit mocht niet baten.  Er werd niet meer gescoord en dat betekend dat Dalen doordringt naar de KO-fase van de beker, omdat Dalen een beter doelsaldo heeft dan Erica. Een ongeslagen bekeravontuur dus voor Erica wat dus een goed begin is van de competitie!
 
Zaterdag 5 september zal SC ERICA B1 de competitie beginnen met een Uitwedstrijd tegen Musselkanaal B1.