AH Offerein Bokaal opnieuw startsein voetbalseizoen

dinsdag 2 augustus 2016
1e ronde zaterdag 6 augustus
 
HOOGEVEEN – Ondanks dat de voetballers en supporters momenteel genieten van een welverdiende vakantie is het aftellen naar het nieuwe voetbalseizoen is begonnen. In de aanloop hier naar toe organiseren v.v. Hoogeveen en HZVV voor de vijfde keer het toernooi om de AH Offerein Bokaal. De laatste drie edities waren een groot succes. Het toernooi heeft dan ook een vaste plaats verworven op de voetbalkaart.
 
Net zoals de voorbije edities kent het toernooi weer een groot regionaal karakter. Het gemiddelde niveau is ook verder gestegen.
De organisatie is zeer content met het feit dat het Ruinerwold en SC Erica heeft weten te strikken als nieuwe deelnemers; traditieclubs met een goede sfeer en een grote supportersschare. Naast genoemde ploegen zijn Hoogeveen zondag, HZVV, Germanicus, Tiendeveen, Ruinen en Hoogeveen zaterdag bekende deelnemers.
De organisatie is in handen van HZVV en v.v. Hoogeveen. ‘We merken dat veel voetballiefhebbers positief reageren op dit toernooi. Ook vorig seizoen leverde het leuke wedstrijden op en was er een goede publieke belangstelling. Het weer zat mee en de vele derby’s spraken enorm aan. Dit jaar hebben we wel ‘concurrentie’ van de late bouwvakvakantie. Groot pluspunt is natuurlijk de fantastische accommodatie en het feit dat de wedstrijden altijd op een hoofdveld worden gespeeld’, aldus de organisatie.
 
GELDBEDRAG

‘Het mooie van het toernooi is verder dat alle deelnemers met een behoorlijk geldbedrag naar huis gaan en dat zie je niet op elk toernooi!’ De organisatie beseft dan ook dat zonder de bezoekende clubs het toernooi nooit succesvol kan worden. Het is aan de clubs zelf om te bepalen wat ze met het bedrag doen (voor de spelersgroep of de clubkas). Voor de komende editie is de verdeling als volgt: winnaar €1000,-; nummer 2 €700,-; nummer 3 €600,-; nummer 4; €500,-; nummer 5 €400,-; nummer 6 €300,-; nummer 7 €200,-; nummer 8 €100,-.   Daarnaast zijn er ook nog prijzen voor de speler van het toernooi en de sportiefste ploeg.
De prijzenpot wordt mede bekostigd uit de opbrengsten van de entree en de ondersteuning van AH Offerein en De Muzikant.

ENTREE


Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen. Volwassenen betalen vijf euro, maar kunnen tijdens de eerste speeldag een passe-partout aanschaffen. Voor tien euro kan met dan drie speelronden bezoeken. Tijdens een speelronde kan men alle wedstrijden bekijken en vrij van het ene hoofdveld naar het andere lopen. De kassa’s zijn een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Tevens zal er een gratis programmaboekje worden uitgebracht.
 
PROGRAMMA
 
Zaterdag 6 augustus speelt Hoogeveen zaterdag om 17.00 uur tegen Germanicus en Hoogeveen zondag om 19.00 uur tegen Ruinerwold. Deze wedstrijden worden gespeeld bij Hoogeveen. Bij HZVV strijden Tiendeveen en SC Erica om 17.00 uur tegen elkaar, waarna vervolgens de confrontatie tussen HZVV en Ruinen plaatsvindt. Bovengenoemde wedstrijden zijn het resultaat van een loting die eerder is verricht.
De winnaars van de duels spelen op woensdag 10 augustus tegen elkaar. Dit geldt ook voor de verliezers. Na afloop van de eerste ronde zal er in de kantine van HZVV worden geloot. Zaterdag 13 augustus volgt dan de grote ontknoping. Eerst wordt er om 17.00 uur afgetrapt voor de duels om de 7e en 8e plaats, de 5e en 6e plaats en de 3e en 4e plaats, waarna om 19.00 uur de grote finale en de strijd om de 3e en 4e plaats worden afgewerkt.
De wedstrijden worden gespeeld op de hoofdvelden van de organiserende verenigingen.