7 * 7 voetbal nu ook te zien op Erica

woensdag 29 april 2015
Op vele manieren en op vele plekken wordt gevoetbald op Erica. Van jong tot oud, binnen in de sporthal of buiten op het veld. Sinds kort heeft SC Erica twee 35+ 7 * 7 voetbalteams.
Waar je als Fje op een half veld begint, eindig je de sportieve carrière ook weer op een half veld.

Een aantal 40+ers, voetballen ’s maandag avonds in de sporthal onderling een partijtje voetbal. Tijdens een borrel na afloop van een avondje voetballen, kwam het idee naar boven om 7 * 7 te gaan voetballen. Toen uiteraard onder het genot van een biertje, maar de dagen erna is het idee toch blijven hangen en verder uitgewerkt. Op zoek naar een aantal spelers, het inschrijven bij de KNVB, zoeken naar leiders binnen het team, kleding regelen en een heuse oefenwedstrijd tegen Drenthina op 6 maart. Het was allemaal prima geregeld. Tegelijktijdig kwam er ook een 2de 7*7 team op SC Erica. Maar ons team is Erica 35+ 1. Een aantal spelers waren blij, want ze spelen dan toch een keer in het eerste.

Vrijdag 20 maart was de eerste serie wedstrijden op Erica. Met 7 * 7 speel je 3 wedstrijden van 25 minuten op een avond, 4 avonden in het najaar en 4 in het voorjaar. De tegenstanders zijn iedere keer dezelfde. Voor Erica 35+ 1 zijn dat Drenthina, DVC ’59 en SVBO. Voor Erica 35+ 2 zijn dat Angelslo, Zwartemeer en Emmen. En zo zijn dan toch een 20 tal voetballers weer een avond aan het voetballen. Erica 35+ 1 heeft inmiddels 8 wedstrijden gevoetbald, 10 punten en bezetten daarmee de 3de plek. Drenthina is in deze poule duidelijk de sterkste. DVC ’59 en Erica gaan gelijk op, maar er zit meer 35+ ervaring in DVC ’59. Bij Erica 35+ 2 is Zwartemeer duidelijk de sterkste. Erica staat in deze poule 2de met 13 punten.

Op 8 mei is de laatste serie van wedstrijden en dan zit de eerste competitie van de 35+ op Erica er op. Gezien het enthousiasme van beide teams, met name ook gedurende de 4de helft (na 3 wedstrijden kom je dan in de 4de helft) zal het 35+ op Erica nog wel even blijven en misschien wel groeien. Voor het eerste van Erica 35+ is het in ieder geval geslaagd. Mooi een avond op het veld nog kunnen bewegen. Het gaat allemaal niet meer zo soepel, het piept en het kraakt links en rechts, maar het plezier vergoedt een boel.

Op de foto van links naar rechts Boven: Martin Mohlmann, Ronnie Bruinsma, Ernst Lippold, Harry Sommer, Erik Wortelboer en Gerjan Mulder.
Onder: Raymond Rolink, Jeroen Vehof, Emon Lange, Harm Siebum en Richard Hemme.

Peter Lodder ontbreekt op de foto en is voor deze wedstrijd vervangen door Raymond Rolink. Ook John Lange heeft al de nodige 7 * 7 acties gemaakt en ontbreekt ook op de foto.