30-03-2015...interland..

woensdag 1 april 2015
De dames van Sc Erica MD1 waren benaderd door een Duits meisjes D elftal om een wedstrijd te spelen en zich dus te gaan begeven in het... internationale voetbalcircuit.
Dat zagen de dames wel zitten. Met beide handen, voeten in dit geval, werd het aanbod aangenomen.
De dames van Tus Leerhave-hovel werden vanavond dan ook hartelijk ontvangen op Sportpark de Veenschap en te Erica waar de wedstrijd op het hoofdveld(!) afgewerkt zou worden. Nu was er de afgelopen tijd voorafgaand aan der Spieltag natuurlijk een gepaste spanning bij de dames en een heuse Oranje-Die Manschaft gevoel bij ouders...zag ik in een bepaalde app-groep... Hordes publiek langs de lijn en de wedstrijd kon beginnen. Sc Erica keurig in hun witte(??) shirt en de dames van Leerhave keurig in hun Oranje(??!!)...saillant detail... en in zo'n beladen wedstrijd extra opvallend. Onze dames waren toch wel een beetje onder de indruk van hun 'oranje' tegenstander en al snel was het 0-2, waarna onder het publiek hier en daar er stiekem uitkwam dat ze toch even op de site van 'die angstgegner' gekeken hadden en dat daar nogal wat indrukwekkende informatie zich bevond. Kampioen in seizoen 2013-2014 met 111 doelpunten voor, waarvan meer dan de helft door 1 Torjägerin!! (oké...eerlijk is eerlijk...ik was ook 1 van die site kijkers).
Wie die Torjägerin was is ons niet echt duidelijk geworden, maar dat macht uns auch keine flauss auss( kann der Ringel S nicht finden, scheisse!).
Onze dames kwamen namelijk mit der Anslusstreffer op 1-2. Waarna die Osternachbarinnen(die auf Osterferiën in Holland waren) toch weer op 1-3 kwamen. Toen kwamen de oranje (in witte shirts) leeuwinnen op het plan om in deze wedstrijd niet als Viceweltmeister de boeken in te gaan en werd er geknokt voor wat ze waard waren...2-3...helaas is het daarbij gebleven en werden onze dames na deze sportieve en mooie wedstrijd door die Weltmeister Damen verrast met een kleine Überraschung (lees button) als aandenken aan hun onvergetelijke eerste heuse interland...

'Fussbalvatie'....